Straujiem soļiem tuvojas svētki, kuru laikā galdā tiks celti dažādi labumi. Pārsteidziet svētku viesus un izveidojiet skaistu uzkodu plati!
1. Sagrieziet cietākos sierus plānās šķēlītēs (trīsstūra formā).
2. Mīkstākos sierus sagrieziet kubiciņos.
3. Sierus trīsstūra formā uz šķīvja/dēlīša izkārtojiet tā, lai viena šķēle atrastos pretēji otrai (skat. attēlu). Sieru novietojiet vienā šķīvja/dēlīša malā.
4. Pēc tam uz šķīvja/dēlīša novietojiet kubiciņos sagriezto sieru. Atstājiet nelielu atstarpi starp abiem sieriem.
5. Lai izveidotu skaistu uzkodu plati, ieteicams izmantot vismaz piecus dažāda veida sierus. Katru sieru novietojiet uz šķīvja/dēlīša, bet starp tiem atstājiet nelielas atstarpes, kur novietot citas uzkodas.
6. Apaļa izmēra prošuto vai cita veida gaļu salociet divas reizes uz pusēm. Izkārtojiet to kā kāršu kavu jeb "vēdeklīti".
7. Salami šķēlītes salociet uz pusēm. Arī no tām veidojiet "vēdeklīti".
8. Pa vidu, starp sieriem, izkārtojiet salocītās desas šķēlītes. Desas izkārtojiet tā, lai tās veidotu vienu līniju.
9. Pēc tam pa vidu sieriem un desām novietojiet prošuto. To nav nepieciešams locīt, bet gan izkārtot mazās kaudzītēs.
10. Tagad bļodiņās nepieciešams ievietot marinētās uzkodas. Bļodiņā ielieciet olīvas. Novietojiet bļodiņu brīvajā vietā starp gaļas produktiem un sieru.
11. Citā trauciņā ievietojiet pipargurķīšus. Nolieciet bļodiņu citā šķīvja/dēļa stūrī, lai tā neatrastos blakus olīvām.
12. Atlikušajās brīvajās vietās uz šķīvja/dēlīša varat novietot, piemēram, džemu, medu, kas labi saderēs ar sieru, vai citas sāļās, marinētās uzkodas.
13. Atliek vien brīvajās vietās pievienot klāt augļus, piemēram, ābolu šķēles, vīnogas, un ogas.
14. Lai uzkodu plate būtu pilnīgāka, blakus citām uzkodām varat novietot riekstus, tumšo šokolādi.
15. Pats pēdējais posms, atbrīvojiet vietu arī sāļajiem krekeriem!
Plate ir gatava!