Starp galvenajām ēdienreizēm ietecams izvēlēties veselīgas uzkodas, taču izrādās, ka daudzas populāras izvēles patiesībā izsalkumu palielinās, skaidro svara zaudēšanas siholoģijas eksperte Jeļena Kalena.
Daudzi to uzskata par ērtāko un noderīgāko uzkodu, taču tajos parasti ir ļoti daudz cukura, kas strauji paaugstina cukura līmeni asinīs, bet pēc tam tas strauji krīt, radot izsalkuma sajūtu.
Arī jogurti un smūtiji ir populāras uzkodas, tomēr šķidrās konsitences dēļ tie tiek ātri sagremoti un pēc neilga laika atkal var sajust izsalkumu. Tas attiecas arī uz jogurtiem ar zemu tauku saturu.
Žāvēti augļi satur daudz cukura un tajos ir daudz kalorijas. "Sākumā cukurs strauji paaugstinās, un pēc tam insulīna ietekmē tas strauji pazeminās, jo asinīs nav pietiekami daudz glikozes, tāpēc atgriežas arī izsalkuma sajūta," saka Kalena.
4. Cukura aizstājēji
Plaši tiek uzskatīts, ka tie ir veselīgāki par cukuru, tāpēc daudzi cilvēki dod priekšroku uzkodām pievienot cukura aizstājējus. Tomēr tie palielina tieksmi pēc saldumiem.
Kamēr olas ir tiek uzskatītas par lielisu brokastu ēdienu, kas ilgstoši ļauj saglabāt sāta sajūtu, eksperte norāda, ka pats par sevi olas baltums ļoti ātri uzsūcas, kas veicina izsalkuma sajūtas rašanos.
Avots: Hronika.info