Plovs ir viens no populārākajiem ēdieniem dažādās pasaules virtuvēs, taču tā variācijas spēj pārsteigt pat izsmalcinātākos gardēžus. Un dažas receptes var būt diezgan labvēlīgas ķermenim.
Hibrīdprodukts, kas audzēts laboratorijā, satur liellopu muskuļus un tauku šūnas. Tas ir lētāks, rada mazāk piesārņojuma un ir vairāk barojošs nekā parastie rīsi.
Eksperti no divām universitātēm pētījuši saistību starp ilgstošu rīsu, kuros ir ļoti zems arsēna līmenis, lietošanu uzturā un veselības problēmām, piemēram, sirds un asinsvadu slimībām, raksta "Daily Mirror".
Tūkstošiem cilvēku vāra rīsus nepareizi, tādā veidā pakļaujot savu veselību riskam. Tādu viedokli pauduši veselīga uztura eksperti no Īrijas, "healthinfo.ua".
Rīsu diēta paredzēta vienai nedēļai, tās laikā var zaudēt aptuveni četrus kilogramus. To var lietot kā pēcsvētku diētu, lai organisms atpūstos no dažādu ēdienu vai alkohola pārmērības, bet īpaši šī diēta ir ieteicama kā notievēšanas kūres sākuma posms, kura laikā notiek organisma attīrīšana.