Nesalipuši, gaisīgi rīsi - tā ir ļoti garšīga piedeva mērcei, gaļas ēdieniem vai kā sastāvdaļa dažādās receptēs, tomēr tos pagatavot izdodas ne visiem. Sekojiet šiem Express.co.uk sniegtajiem padomiem, lai iemācītos pagatavot nevainojamus, gaisīgus rīsus!
Gastroenteroloģe Kristīna Lī brīdina par maz zināmām briesmām, kas saistītas ar rīsu un makaronu vārīšanu. Viņa sacīja, ka nepareiza šo pārtikas produktu uzglabāšana un apstrāde var izraisīt saindēšanos ar pārtiku, kas pazīstama kā "ceptu rīsu sindroms", raksta bristolpost.
Rīsi ir daudzu iecienīta ikdienas ēdienkartes sastāvdaļa, un veikalu plauktos pieejami dažādi to veidi. “Simply Recipes” skaidro, ar ko atšķiras divi no populārākajiem rīsu veidiem - jasmīnu un basmati rīsi.
Plovs ir viens no populārākajiem ēdieniem dažādās pasaules virtuvēs, taču tā variācijas spēj pārsteigt pat izsmalcinātākos gardēžus. Un dažas receptes var būt diezgan labvēlīgas ķermenim.
Hibrīdprodukts, kas audzēts laboratorijā, satur liellopu muskuļus un tauku šūnas. Tas ir lētāks, rada mazāk piesārņojuma un ir vairāk barojošs nekā parastie rīsi.
Eksperti no divām universitātēm pētījuši saistību starp ilgstošu rīsu, kuros ir ļoti zems arsēna līmenis, lietošanu uzturā un veselības problēmām, piemēram, sirds un asinsvadu slimībām, raksta "Daily Mirror".
Tūkstošiem cilvēku vāra rīsus nepareizi, tādā veidā pakļaujot savu veselību riskam. Tādu viedokli pauduši veselīga uztura eksperti no Īrijas, "healthinfo.ua".
Rīsu diēta paredzēta vienai nedēļai, tās laikā var zaudēt aptuveni četrus kilogramus. To var lietot kā pēcsvētku diētu, lai organisms atpūstos no dažādu ēdienu vai alkohola pārmērības, bet īpaši šī diēta ir ieteicama kā notievēšanas kūres sākuma posms, kura laikā notiek organisma attīrīšana.