Recepte

18.dec 2014
Ziemassvētku vakarā zem eglītes var likt gan skaistus pašdarinātus rokdarbus, gan no sirds gatavotus gardumus, piemēram, ievārījuma burciņas.
17.dec 2014
Ziemassvētku vakarā zem eglītes var likt gan skaistus pašdarinātus rokdarbus, gan no sirds gatavotus gardumus, piemēram, ievārījuma burciņas.
16.dec 2014
Ziemassvētku vakarā zem eglītes var likt gan skaistus pašdarinātus rokdarbus, gan no sirds gatavotus gardumus, piemēram, ievārījuma burciņas.
11.dec 2014
Ziemas laikā jādomā par sātīgām pusdienām.
5.dec 2014
SASTĀVDAĻAS: 400 g karsti kūpinātu zivju filejas 0,5 l piena 4 kartupeļi 700 ml dārzeņu vai vistas buljona 1 ēdamkarote sviesta 2 puravi ½ tējkarote kumīna graudu pipari 1 lauru lapa sāls, pipari
5.dec 2014
SASTĀVDAĻAS: 350 g nomizotu burkānu 1–2 sīpoli 4 timiāna zariņi 2 raudenes zariņi 5 salvijas lapiņas 3 lielas ķiploka daivas 150 g nomizotu kartupeļu 2 lauru lapas ½ tējk. sāls svaigi malti melnie pipari 700 ml karsta vistas buljona 125 ml salda krējuma
5.dec 2014
SASTĀVDAĻAS: 25 nelobītas ķiploka daiviņas 25 lobītas ķiploka daiviņas 4 vidēji lieli sīpoli 2 ēdamkarotes olīveļļas 50 g sviesta neliels gabaliņš svaiga ingvera sauja svaiga timiāna 600 ml dārzeņu buljona 100 ml kokosriekstu piena ½ tējkarotes Kajennas piparu 1 citrons sāls, pipari
4.dec 2014
SASTĀVDAĻAS: 500 g kartupeļu 1 liels puravs 1 selerijas kāts 1 paciņa RASA krēmsiera ar zaļumiem 1,5 l dārzeņu vai vistas buljona 1 ēdamkarote eļļas rīvēts muskatrieksts sāls, pipari zaļumi
3.dec 2014
SASTĀVDAĻAS: 500 g spinātu 2 nomizoti kartupeļi 1 purava baltā daļa 1 sīpols 1 ķiploka daiviņa 750 ml dārzeņu buljona 0,5 l salda krējuma nedaudz baltvīna sāls pipari muskatrieksts
photo_camera
3.dec 2014
Pār­do­ta­vu plauk­ti un vit­rī­nas no da­žā­du naš­ķu pār­pil­nī­bas vai lūst, bet, ko uz­likt uz kā­rā zo­ba, iz­vē­lē­ties tā arī ne­var. Nav bez­iz­ejas ga­dī­ju­mu: pa­šus gar­dā­kos kā­ru­mus vai naš­ķus katrs var ra­dīt pats, un tas ne­būt nav ne­ie­spē­ja­mi.
2.dec 2014
SASTĀVDAĻAS: 8 sparģeļi 12 vārītas tīģergarneles 2 ēdamkarotes sviesta 2 ēdamkarotes miltu pusglāze piena 1 olas dzeltenums sāls, pipari
photo_camera
28.nov 2014
Recepti piedāvā Špoģu mūzikas un mākslas skolas direktors Andrejs Repins.
27.nov 2014
Saldā brūnganīgā karameļu mērce piestāv pie desertiem, sacepumiem, auzu pārslu vai citas biezputras, jogurta, pankūkām, augļu desertiem, saldējuma.
26.nov 2014
Veselīga un neparasta recepte.
26.nov 2014
Mā­jās ne­gai­dī­ti vie­si? Trauk­sme! Ar ko pa­cie­nāt? Ti­kai mie­ru, jo gan­drīz vai kat­rā le­dus­ska­pī at­ro­da­mas da­žas olas, kaut vai ne­liels ga­ba­liņš sie­ra, aiz­sāk­ta ma­jo­nē­zes pa­ci­ņa, si­ne­pes un, pro­tams, arī dzelzs re­zer­ve – bun­dži­ņa špro­tu.
25.nov 2014
Ama­rants nav īsts graud­augs, ta­ču tā sēk­lu uz­tur­vēr­tī­ba ir līdz­vēr­tī­ga put­rai­miem, tā­pēc uz­tu­ra spe­ci­ālis­ti to pie­skai­ta pie graud­au­gu gru­pas un, tā­pat kā kvi­no­ju, dē­vē par pseido­grau­dau­gu.
24.nov 2014
Gada tumšākā laika ikdienai vajag vairāk krāsu, vairāk prieka, vairāk azarta un uzdrīkstēšanās. Viens no veidiem, kā to izdarīt – pagatavot gardu, košu, veselīgu ēdienu no kvalitatīviem un dabiskiem pašmāju produktiem. Un pagatavot tā, lai jau no maltītes uzlūkošanas vien pakrūtē iekņudētos un mute būtu siekalu pilna!
24.nov 2014
Vai zi­nāt, kas špro­tēm ko­pīgs ar la­bu vī­nu? Arī tām jā­no­ga­ta­vo­jas. Ja šie kon­ser­vi ir ēda­mi jau di­vas ne­dē­ļas kopš ra­žo­ša­nas brī­ža, tad sa­vu pa­tie­so garš­u tie ie­gūst, ātr­ākais, pēc se­šiem mē­ne­šiem vai, vēl la­bāk, pēc ga­da. Žur­nāls Mā­ja. Vir­tu­ve tes­tē­ja des­mit da­žā­du Lat­vi­jas ra­žo­tā­ju špro­tes.
21.nov 2014
Gada tumšākā laika ikdienai vajag vairāk krāsu, vairāk prieka, vairāk azarta un uzdrīkstēšanās. Viens no veidiem, kā to izdarīt – pagatavot gardu, košu, veselīgu ēdienu no kvalitatīviem un dabiskiem pašmāju produktiem. Un pagatavot tā, lai jau no maltītes uzlūkošanas vien pakrūtē iekņudētos un mute būtu siekalu pilna!
19.nov 2014
Mā­jās ne­gai­dī­ti vie­si? Trauk­sme! Ar ko pa­cie­nāt? Ti­kai mie­ru, jo gan­drīz vai kat­rā le­dus­ska­pī at­ro­da­mas da­žas olas, kaut vai ne­liels ga­ba­liņš sie­ra, aiz­sāk­ta ma­jo­nē­zes pa­ci­ņa, si­ne­pes un, pro­tams, arī dzelzs re­zer­ve – bun­dži­ņa špro­tu.