RECEPTE: Olas tomātos

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Reizēm ir vērts pamēģināt arī ko jaunu, jo olu receptes ir tikpat dažādas kā raibu raibās Lieldienu olas.

SASTĀVDAĻAS:

4 olas,

100 g šampinjonu, 4 lieli tomāti,

4 ēd. k. skāba krējuma, neliels sīpols, saišķītis pētersīļu, sviests cepšanai, sāls, pipari

PAGATAVOŠANA: Tomātiem nogriež virsiņas un izdobj vidus. Šampinjonus sagriež šķēlēs vai gabaliņos, sīpolus sasmalcina un sviestā visu apcep. Pievieno sāli, piparus, sasmalcinātus pētersīļu zaļumus. Masu pilda tomātos un virsū katram uzšķiļ pa olai. Pārkaisa sāli, piparus un sezama sēkliņas. Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un 200 grādu temperatūrā cep 15–20 minūtes. Šķīvjos liek pa ēdamkarotei skāba krējuma, virsū – pildītos tomātus. Pasniedz ar svaigu vai grauzdētu maizi.

Izklaide

Par projekta “Kuolm randõ/Trīs krasti” izdoto plati – tā tautās laišanas koncerts septembra beigās notika kultūras centrā “Siguldas devons” – pēdējā laikā saņemts tik daudz jautājumu no sērijas “kā ir?”, “kas tie ir?”, “vai vērts klausīties?” u.tml., ka nācās vien ķerties pie notestēšanas, lai gan iepriekš to nebija domāts darīt. Kāpēc nebija domāts? Jo šķita, ka “Kuolm randõ” piedāvās kaut ko no pārāk augstiem plauktiem.

Svarīgākais