SASTĀVDAĻAS:
500 g kartupeļu
1 liels puravs
1 selerijas kāts
1 paciņa RASA krēmsiera ar zaļumiem
1,5 l dārzeņu vai vistas buljona
1 ēdamkarote eļļas
rīvēts muskatrieksts
sāls, pipari
zaļumi
SASTĀVDAĻAS:
500 g spinātu
2 nomizoti kartupeļi
1 purava baltā daļa
1 sīpols
1 ķiploka daiviņa
750 ml dārzeņu buljona
0,5 l salda krējuma
nedaudz baltvīna
sāls
pipari
muskatrieksts
Pārdotavu plaukti un vitrīnas no dažādu našķu pārpilnības vai lūst, bet, ko uzlikt uz kārā zoba, izvēlēties tā arī nevar. Nav bezizejas gadījumu: pašus gardākos kārumus vai našķus katrs var radīt pats, un tas nebūt nav neiespējami.
Mājās negaidīti viesi? Trauksme! Ar ko pacienāt? Tikai mieru, jo gandrīz vai katrā ledusskapī atrodamas dažas olas, kaut vai neliels gabaliņš siera, aizsākta majonēzes paciņa, sinepes un, protams, arī dzelzs rezerve – bundžiņa šprotu.
Amarants nav īsts graudaugs, taču tā sēklu uzturvērtība ir līdzvērtīga putraimiem, tāpēc uztura speciālisti to pieskaita pie graudaugu grupas un, tāpat kā kvinoju, dēvē par pseidograudaugu.
Gada tumšākā laika ikdienai vajag vairāk krāsu, vairāk prieka, vairāk azarta un uzdrīkstēšanās. Viens no veidiem, kā to izdarīt – pagatavot gardu, košu, veselīgu ēdienu no kvalitatīviem un dabiskiem pašmāju produktiem. Un pagatavot tā, lai jau no maltītes uzlūkošanas vien pakrūtē iekņudētos un mute būtu siekalu pilna!
Vai zināt, kas šprotēm kopīgs ar labu vīnu? Arī tām jānogatavojas. Ja šie konservi ir ēdami jau divas nedēļas kopš ražošanas brīža, tad savu patieso garšu tie iegūst, ātrākais, pēc sešiem mēnešiem vai, vēl labāk, pēc gada. Žurnāls Māja. Virtuve testēja desmit dažādu Latvijas ražotāju šprotes.
Gada tumšākā laika ikdienai vajag vairāk krāsu, vairāk prieka, vairāk azarta un uzdrīkstēšanās. Viens no veidiem, kā to izdarīt – pagatavot gardu, košu, veselīgu ēdienu no kvalitatīviem un dabiskiem pašmāju produktiem. Un pagatavot tā, lai jau no maltītes uzlūkošanas vien pakrūtē iekņudētos un mute būtu siekalu pilna!
Mājās negaidīti viesi? Trauksme! Ar ko pacienāt? Tikai mieru, jo gandrīz vai katrā ledusskapī atrodamas dažas olas, kaut vai neliels gabaliņš siera, aizsākta majonēzes paciņa, sinepes un, protams, arī dzelzs rezerve – bundžiņa šprotu.