Labu apetīti!
SASTĀVDAĻAS:
500 g dzīvu nēģu
300 ml sojas, 300 ml ūdens
80 g cukura, 20 g ingvera
2 vārīti kartupeļi
18 g Rasas svaigsiera
80 g marinētu mārrutku
100 g mizotas, kubiņos sagrieztas selerijas saknes
200 ml etiķa, 100 ml ūdens
250 g ķiploku
300 ml piena
20 g svaigu spinātu
4 olas
sāls, pipari, lauru lapas
dekoram – dīgsti, maizes grauzdiņi, zaļumi
PAGATAVOŠANA: lai atbrīvotos no gļotām, nēģus pārkaisa ar sāli, tad uz lēnas uguns liek vārīties sojas marinādē. Vāra, līdz nēģi mīksti (aptuveni 30 minūtes), bet nejūk ārā. Seleriju noblanšē karstā etiķūdenī un atstāj, kamēr atdziest. Svaigsieru sajauc ar mārrutkiem. Olu 60 minūšu vāra 64 grādu temperatūrā, atdala dzeltenumu no baltuma un sagatavo pasniegšanai. Ķiplokus nomizo un pienā vāra, līdz mīksti, tad sablenderē kopā ar spinātiem, kamēr veidojas krējuma konsistencei līdzīga masa, ko izberž caur sietu. Kārto uz šķīvja, dekorē ar garšaugiem un rudzu maizes kraukšķi.