RECEPTE: Vistas cepetis ar ingveru un kariju

© Leonīds GUSEVS, speciāli Mājai

Ziemā iztikt bez ingvera nu nekādi. Ingvers izceļ un padara izteiksmīgu citu ēdiena sastāvdaļu garšas nianses, turklāt tas ēdienu ļauj ilgāk saglabāt svaigu un aromātisku.

SASTĀVDAĻAS:

1 vista

2 īkšķa lieluma svaigas ingvera saknes gabaliņi

5 ķiploka daiviņas

4–5 ēdamkarotes sojas mērces

4–5 ēdamkarotes čili mērces

karijs

sāls

PAGATAVOŠANA:

  1. Vistu (veselu) ierīvē ar sāli un kariju un uz kādu laiku atstāj, lai ievelkas garšas.
  2. Pagatavo mērci: ingveru nomizo un sarīvē, pievieno notīrītas, smalki sakapātas ķiploka daiviņas. Pievieno 4–5 ēdamkarotes sojas mērces un tikpat daudz saldskābās čili mērces. Visu kārtīgi samaisa un ar mērci pārlej vistu. Gaļu gan no iekšpuses, gan no ārpuses labi ierīvē.
  3. Vistu liek cepammaisā (ja vēl palikusi mērce, to pārlej gaļai). Liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un 200 grādu temperatūrā cep aptuveni stundu.
  4. Kad cepšanas laiks iet uz beigām, cepammaisu atver un ļauj vistai vienmērīgi apbrūnēt ar zeltainu garoziņu.

 PADOMS

  • Sulīgo vistas cepeti ar izteiksmīgi aromātisko, austrumnieciski pikanto garšas buķeti var pasniegt kopā ar rīsiem, dārzeņiem, kartupeļiem vai lapu salātiem.

Svarīgākais