RECEPTE: Pupiņu un zaļumu salāti ar tunci

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Ideja gardai maltītei

SASTĀVDAĻAS:

200 g zaļo pākšu pupiņu

1 brokolis

100 g mazu spinātu lapiņu

200 g konservēta tunča

2 ēd. k. lobītu saulespuķu sēklu

200 g bezpiedevu jogurta

saišķītis diļļu

1 ēd. k. graudaino sinepju

sāls, cukurs, pipari

PAGATAVOŠANA: pākšu pupiņas sālsūdenī vāra 2–3 minūtes, tad pievieno brokoļu ziedkopas un vāra vēl 4–5 minūtes. Nokāš, pārlej ar aukstu ūdeni un notecina.

Pagatavo mērci: jogurtu sajauc ar sinepēm un citrona sulu, pievieno sāli, cukuru un piparus. Vārītos dārzeņus sajauc ar tunča gabaliņiem un svaigām spinātu lapiņām, pārlej mērci, sausā pannā apgrauzdētām saulespuķu sēkliņām.

PADOMS

• Svaigu pupiņu un brokoļu vietā var lietot arī saldētus, tikai tad tos vāra īsāku brīdi.