RECEPTE: Pupiņu un zaļumu salāti ar tunci

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Ideja gardai maltītei

SASTĀVDAĻAS:

200 g zaļo pākšu pupiņu

1 brokolis

100 g mazu spinātu lapiņu

200 g konservēta tunča

2 ēd. k. lobītu saulespuķu sēklu

200 g bezpiedevu jogurta

saišķītis diļļu

1 ēd. k. graudaino sinepju

sāls, cukurs, pipari

PAGATAVOŠANA: pākšu pupiņas sālsūdenī vāra 2–3 minūtes, tad pievieno brokoļu ziedkopas un vāra vēl 4–5 minūtes. Nokāš, pārlej ar aukstu ūdeni un notecina.

Pagatavo mērci: jogurtu sajauc ar sinepēm un citrona sulu, pievieno sāli, cukuru un piparus. Vārītos dārzeņus sajauc ar tunča gabaliņiem un svaigām spinātu lapiņām, pārlej mērci, sausā pannā apgrauzdētām saulespuķu sēkliņām.

PADOMS

• Svaigu pupiņu un brokoļu vietā var lietot arī saldētus, tikai tad tos vāra īsāku brīdi.

Izklaide

Par projekta “Kuolm randõ/Trīs krasti” izdoto plati – tā tautās laišanas koncerts septembra beigās notika kultūras centrā “Siguldas devons” – pēdējā laikā saņemts tik daudz jautājumu no sērijas “kā ir?”, “kas tie ir?”, “vai vērts klausīties?” u.tml., ka nācās vien ķerties pie notestēšanas, lai gan iepriekš to nebija domāts darīt. Kāpēc nebija domāts? Jo šķita, ka “Kuolm randõ” piedāvās kaut ko no pārāk augstiem plauktiem.

Svarīgākais