RECEPTE: Maizītes ar garnelēm

© Agris Semēvics, speciāli Mājai

Garda uzkoda.

SASTĀVDAĻAS:

30 g saldskābās sēklu maizes

10 g kaņepju sviesta

20 g Cherry tomātu

karaliskās garneles

olīvas (zaļas vai melnās bez kauliņiem)

PAGATAVOŠANA: no maizes izspiež aplīti un pārsmērē ar kaņepju sviestu. Garneles apcep uz sakarsētas pannas diļļu sviestā. Uz maizes liek pusi tomāta, garneli un olīvu. Visu ar iesmiņu sastiprina kopā.

Izklaide

photo_camera
Aizvadītajās brīvdienās Lietuvas galvaspilsēta Viļņa iekrāsojās koši rozā krāsā, jo tūkstošiem cilvēku pulcējās, lai svinētu trešo ikgadējo Viļņas Rozā zupas festivālu, kas ir veltījums Lietuvas aukstās zupas versijai šaltibarščiai. Šī gada festivāla centrālais notikums bija Rozā zupas parāde, kurā piedalījās vairāk nekā 10 000 rozā apģērbos tērpušos dalībnieku, iekrāsojot pilsētas ielas rozā toņos. Pilsētas viesi no citām pilsētām un valstīm, tajā skaitā no Latvijas, pievienojās, lai jautri un krāšņi svinētu iecienītā vasaras ēdiena svētkus.