Lasis ir stingra zivs ar maigu garšu, kas labi pārņem citas garšas. Lasis ar garšvielām, garšaugiem un marinādēm var uzlabot zivs garšu un palīdz tai saglabāt mitrumu un stingrību gatavošanas laikā. Laša sālīšana ar garšvielām aizsargā tā rozā krāsu, neļaujot izdalīties albumīnam — baltam puscietam proteīnam, kas var veidoties, kamēr zivs gatavojas.
Laikapstākļu izmaiņas, pavasara nogurums un vitamīnu deficīts var ietekmēt veselību, tāpēc ir svarīgi iekļaut uzturā pārtikas produktus, kas nodrošina nepieciešamos vitamīnus un minerālvielas, raksta RBC.
Omega-3 taukskābes ir neaizstājami tauki, kuriem ir izšķiroša nozīme vispārējās veselības uzturēšanā - tie ir saistīti ar sirds un asinsvadu, smadzeņu un acu veselību, un tie ir īpaši svarīgi grūtniecības laikā.
Lasis parasti tiek uzskatīts par labāko omega-3 avotu, tomēr, kā izdevumā “Eatingwell” raksta doktore Laurena Manašera, ir arī citi, budžetam draudzīgāki pārtikas produkti, kas satur vēl lielāku šo labo taukskābju daudzumu.
Vai lasim pirms tā gatavošanas vai pasniegšanas jānoņem āda. Vai laša ādu ir droši ēst un vai tā sniedz ēdienreizei garšu, tekstūru un būtiskas uzturvielas?
Pirms neilga laika Igaunijas ziņu portāls “Elu24” rakstīja par to, kā kāda Tallinas iedzīvotāja iegādājās nedēļu novecojušu auksti kūpinātu lasi. "Man sāka palikt slikti," redakcijai sacīja vīlusies kliente. Igaunijas lauksaimniecības un pārtikas departamenta pārstāve atgādina, ka šis ir produkts, kuram derīguma termiņa ievērošana ir ārkārtīgi svarīga.
Pieaugot pasaules iedzīvotāju skaitam, pieaug arī pieprasījums pēc gaļas. Jau tagad daudzviet pasaulē uzturā tiek lietoti pārstrādāti kāpuru un citu kukaiņu milti. Daļa sabiedrības nepieciešamo proteīnu meklē dabas izcelsmes produktos.
Tad, kad šķiet, ka nekas vairs nevar pārsteigt, izrādās, ka tas ir tikai sākums. Pircēja veikalā konstatē, ka ķilavas un lasis kilogramā maksā vienādi.
Bieži vien, uzzinājuši par produkta kāda priekšrocībām, mēs sākam to ēst pārāk bieži, lai uzlabotu savu veselību. Patiesībā tam var būt pretējs efekts, raksta "Otkrito".
Kā iepriekš ziņots, pircēja bija sašutusi, ka pēc iepirkšanās "Rimi" lielveikalā čekā parādījās lasis gandrīz 10 eiro vērtībā, bet plānā šādu preci iegādāties nebija un iepirkumu maisā arī netika atrasta. Lielveikals sniedzis atbildi, ko darīt šādā situācijā.
Kāda pircēja veikalā Latvijā iegādājusies laša malto gaļu. Pēc masas atsaldēšanas mājās tajā atrodami balti, tārpiem līdzīgi objekti. Pamatots ir satraukums, vai patiešām šajā pārtikas produktā atrodami parazīti?
Kāda slavena pavāra teiktais «..ja jums mājās nav nekā ēdama, atveriet ledusskapi, paņemiet lasi un pagatavojiet» jau sen ir folklorizējies un apaudzis ar asprātīgiem viedā teikuma turpinājumiem. Bet ja tā padomā – kāpēc gan ne!
ASV Vašingtonas štatā novērots interesants skats - pa pārplūdušu ceļu pārvietojas laši. Laši ir zināmi ar savu spēju pārvietoties pret straumi, tomēr šādu skatu katru dienu negadās redzēt.