Lasis

27.mar
Lasis ir stingra zivs ar maigu garšu, kas labi pārņem citas garšas. Lasis ar garšvielām, garšaugiem un marinādēm var uzlabot zivs garšu un palīdz tai saglabāt mitrumu un stingrību gatavošanas laikā. Laša sālīšana ar garšvielām aizsargā tā rozā krāsu, neļaujot izdalīties albumīnam — baltam puscietam proteīnam, kas var veidoties, kamēr zivs gatavojas.
27.mar
Laikapstākļu izmaiņas, pavasara nogurums un vitamīnu deficīts var ietekmēt veselību, tāpēc ir svarīgi iekļaut uzturā pārtikas produktus, kas nodrošina nepieciešamos vitamīnus un minerālvielas, raksta RBC.
23.feb
Omega-3 taukskābes ir neaizstājami tauki, kuriem ir izšķiroša nozīme vispārējās veselības uzturēšanā - tie ir saistīti ar sirds un asinsvadu, smadzeņu un acu veselību, un tie ir īpaši svarīgi grūtniecības laikā. Lasis parasti tiek uzskatīts par labāko omega-3 avotu, tomēr, kā izdevumā “Eatingwell” raksta doktore Laurena Manašera, ir arī citi, budžetam draudzīgāki pārtikas produkti, kas satur vēl lielāku šo labo taukskābju daudzumu.
6.feb
Vai lasim pirms tā gatavošanas vai pasniegšanas jānoņem āda. Vai laša ādu ir droši ēst un vai tā sniedz ēdienreizei garšu, tekstūru un būtiskas uzturvielas?
6.dec 2024
Pirms neilga laika Igaunijas ziņu portāls “Elu24” rakstīja par to, kā kāda Tallinas iedzīvotāja iegādājās nedēļu novecojušu auksti kūpinātu lasi. "Man sāka palikt slikti," redakcijai sacīja vīlusies kliente. Igaunijas lauksaimniecības un pārtikas departamenta pārstāve atgādina, ka šis ir produkts, kuram derīguma termiņa ievērošana ir ārkārtīgi svarīga.
18.nov 2024
Zivi vislabāk sālīt pašam – tā iegūst produktu, kas būs garšīgs, veselīgs un ekonomisks.
7.aug 2024
Laša tartars ir ideāla, vienkārši pagatavojama uzkoda ar svaigu garšu.
1.jūl 2024
Šefpavārs Raimonds Zommers iesaka recepti, saskaņā ar kuru ēdiena gatavošana neazņems vairāk nekā 10 minūtes.
11.jun 2023
Pieaugot pasaules iedzīvotāju skaitam, pieaug arī pieprasījums pēc gaļas. Jau tagad daudzviet pasaulē uzturā tiek lietoti pārstrādāti kāpuru un citu kukaiņu milti. Daļa sabiedrības nepieciešamo proteīnu meklē dabas izcelsmes produktos.
9.jan 2023
Tad, kad šķiet, ka nekas vairs nevar pārsteigt, izrādās, ka tas ir tikai sākums. Pircēja veikalā konstatē, ka ķilavas un lasis kilogramā maksā vienādi.
27.okt 2022
Saldais krējums sātīgajai un aromātiskajai zivju zupai piešķir maigu garšu.
10.sep 2021
Bieži vien, uzzinājuši par produkta kāda priekšrocībām, mēs sākam to ēst pārāk bieži, lai uzlabotu savu veselību. Patiesībā tam var būt pretējs efekts, raksta "Otkrito".
28.jun 2020
Laša krāsu atpazīst ikviens, taču izrādās ka audzētie laši sākumā nav krāsā, kādā esam tos raduši redzēt veikalos, vēsta "Business Insider".
3.aug 2019
Aļaskā izdevies iemūžīnāt, kā brūnais lācis noķer peldošu lasi!
15.jan 2018
Kā iepriekš ziņots, pircēja bija sašutusi, ka pēc iepirkšanās "Rimi" lielveikalā čekā parādījās lasis gandrīz 10 eiro vērtībā, bet plānā šādu preci iegādāties nebija un iepirkumu maisā arī netika atrasta. Lielveikals sniedzis atbildi, ko darīt šādā situācijā.
10.jan 2018
Kāda pircēja portālā "sūdzības.lv" raksta, ka čekā atradusi lietu par kuru samaksājusi, bet nav iegādājusies.
29.nov 2017
Kāda pircēja veikalā Latvijā iegādājusies laša malto gaļu. Pēc masas atsaldēšanas mājās tajā atrodami balti, tārpiem līdzīgi objekti. Pamatots ir satraukums, vai patiešām šajā pārtikas produktā atrodami parazīti?
27.okt 2017
Kāda sieviete sociālajā tīklā Facebook publicējusi piemīlīgu video, kur viņas mazais dēls pārdzīvo par televīzijas ekrānā redzēto.
23.jūl 2017
Kā­da sla­ve­na pa­vā­ra teik­tais «..ja jums mā­jās nav ne­kā ēda­ma, at­ve­riet le­dus­ska­pi, pa­ņe­miet la­si un pa­ga­ta­vo­jiet» jau sen ir fol­klo­ri­zē­jies un ap­au­dzis ar as­prā­tī­giem vie­dā tei­ku­ma tur­pi­nā­ju­miem. Bet ja tā pa­do­mā – kā­pēc gan ne!
7.dec 2016
ASV Vašingtonas štatā novērots interesants skats - pa pārplūdušu ceļu pārvietojas laši. Laši ir zināmi ar savu spēju pārvietoties pret straumi, tomēr šādu skatu katru dienu negadās redzēt.