Laša krāsu atpazīst ikviens, taču izrādās ka audzētie laši sākumā nav krāsā, kādā esam tos raduši redzēt veikalos, vēsta "Business Insider".
Daiskā vidē augušu lašu gaļa ir rozīgā krāsā, jo tie ikdienā apēd ļoti daudz garneles. Taču audzētos lašus baro atšķirīgi un to gaļa patiesībā ir balta.
Izrādās, ka, lai zivju audzētavās audzēto lašu gaļa būtu rozā krāsā, zivju barībai pievieno karotinoīdus, kas ir dzelteni, oranži un sarkani pigmenti, kurus parasti producē baktērijas, sēnes un augi.
Karotinoīdi ir svarīgi fotosintēzes procesam, jo palielina gaismas daudzumu, ko absorbē fotosintēzes pigmenti.
Tādejādi audzēto lašu gaļa līdzinās to dabīgā vidē augušajiem brāļiem.