ķirbju receptes

29.sep
Ja meklējat veselīgu alternatīvu veikalā nopērkamajiem saldumiem, šī mājās gatavotās ķirbju marmelādes recepte būs īsts atradums.
2.nov 2021
Svētdien visā pasaulē tika atzīmēti Halovīni. Par šo svētku galveno simbolu ir kļuvis ķirbis. Ko iesākt ar oranžo ogu pēc svētkiem?
30.okt 2021
Pavāre un uztura speciāliste Jevgēniju Jansoni piedāvā divu Visu svēto dienas priekšvakaram piemērotu ēdienu receptes, kas nodrošinās veselīgu maltīti, turklāt to vizuālais noformējums sevišķi iepriecinās bērnus, kam Halovīni gan spokošanās un jokošanās, gan saldumu dēļ ir sevišķi mīļi.  
30.okt 2021
Šajā nedēļas nogalē pasaulē tiek atzīmēts Halovīns un tam par godu nolēmām izmēģināt veidu, kā pagatavot smalkmaizītes ķirbja formā.
23.okt 2021
Veikalā iespējams iegādās daudz un dažādus skaistumkopšanas produktus, kas sola palutināt tavu ādu. Viens no tiem ir ķermeņa skrubis. Tie ir pieejami ar dažādiem aromātiem, sastāvdaļām un iedarbības veidiem.
18.okt 2021
Šis ir pavisam vienkāršs veids, kā izveidot ķirbja dekorus rudens sezonai. Ātri, vienkārši un glīts iznākums.
14.okt 2021
Šī ir pavisam vienkārša ķirbja pagatavošanas recepte, kas lieliski iederēsies rudens maltītei. Tos var ēst tāpat, var izmantot kā blakus ēdienu gaļai vai papildināt ar dārzeņiem.
9.okt 2021
Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā silto ķirbju salātu recepti.
6.okt 2021
No ķirbja var pagatavot visvisādus gardumus. Tomēr, ko iesākt ar tā mīkstumu, kas visbiežāk tiek izmests miskatē? Aplūko šīs vienkāršās idejas, kā lietderīgi izmantot visu ķirbi!
5.okt 2021
Kad apnikusi ķirbju kūka, biezenis un cepti ķirbji pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā recepti, kā šīs pasaulē lielākās ogas pārvērst interesantā maltītē. 
4.okt 2021
Ķirbis ir viena no populārākajām rudens veltēm, kurai var atrast daž ne dažādus pielietojums. Tā ir arī ļoti veselīga oga, kas var sniegt daudz laba organismam. Izlasiet un uzziniet, kādas labās īpašības piemīt ķirbim!
2.okt 2021
Šāds ķirbja dekors rudenī lieliski iederēsies kā dekoratīvs elements ēdamgalda centram vai skaisti papildinās palodzi, plauktus.
30.sep 2021
Šī būs kūka, kas tik ļoti piestāvēs rudens vakariem ar tējas tasi. Izmēģini.
28.sep 2021
Ķirbis ir rudens ražas simbolu un ne velti. Kamēr tie pamazām sāk ceļu uz mūsu galdiem un pieliekamajiem, no tiem var iedvesmoties un radīt burvīgus elegantus dekorus.
26.sep 2021
Rudenim piestāv ķirbis. Tas ir daudzfunkcionāls dārzenis, to var izmantot gan dažādu sāļo ēdienu pagatavošanā, gan saldēdienos. Ārzemēs popularitāti ir iemantojis arī kāds ķirbju dzēriens - "pumpkin spice latte" jeb ķirbju pikantā latte. Izmēģiniet!
25.sep 2021
Rudens ir klāt un pēc karstās vasaras gribas to akcentēt arī istabas dekoros. Nolēmu izmēģināt pašas spēkiem radīt auduma ķirbīšus, kurus izmitināt uz palodzes un plauktiem.
22.sep 2021
Ķirbji uz galda mēdz būt ne tikai vēdera priekam, bet kā rudens vēstnešus tos izmanto arī dekoriem. Uzzini, kā svaigus ķirbjus uzglabāt pēc iespējas ilgāk dekoratīviem mērķiem.
3.mai 2021
Pavārgrāmatu autore Signe Meirāne dalījusies ar sacepuma recepti, kura ir ļoti piemērota rudens sezonai.
11.jan 2021
Ķirbis ruleti padara skaisti dzeltenu un sulīgu.
8.nov 2020
“Ķirbi apbrīnoju jau kopš bērnības. Tā ir vislielākā oga, ko var pievienot gaļai un putnu gaļas ēdieniem, gatavot zupās un sautējumos, marinēt un, protams, iecept desertos un kūkās. No bērnības man visspilgtāk atmiņā saglabājies marinētais ķirbis, kuru mamma vārīja ar citronskābi, kanēli un dažkārt arī cidonijām. To parasti pasniedza pie otrajiem ēdieniem, taču man tas bija saldā vietā, – pikanti salds ar izteiktu kanēļa un krustnagliņu garšu. Desertos un kūkās ķirbi visvairāk izmanto ASV, tā ir slavena ar savu “pumpkin pie”. Taču jau labi sen ķirbis ir iekarojis arī Eiropas konditoru un saldumu mīļu sirdis”, stāsta Liene Zemīte.