Ātri un gardi! Krāsnī cepti ķirbja gabaliņi

© Ekrānuzņēmums no Youtube

Šī ir pavisam vienkārša ķirbja pagatavošanas recepte, kas lieliski iederēsies rudens maltītei. Tos var ēst tāpat, var izmantot kā blakus ēdienu gaļai vai papildināt ar dārzeņiem.

Sastāvdaļas:

  • ķirbis;
  • karija pulveris;
  • melnie pipari;
  • sāls;
  • paprikas pulveris;
  • čili pulveris;
  • eļļa.

Pagatavošana:

Sagriež gabalos ķirbi un izkārto gabalus uz pannas, kura izklāta ar foliju.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Ķirbja gabalus uz pannas pārkaisa ar samaltiem pipariem un sāli.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Sagrieztos gablus pārkaisa ar paprikas, karija un čili pulveriem.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Ar rokām vai virtuves pinceti gabaliņus samaisa savā starpā, lai vienmērīgi tajos iesūktos garšvielas. Pārlej visu ar eļļu.

Tad pārklāj pannu ar foliju, lai ķirbja gabaliņi neapdegtu krāsnī.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Pannu liek cepeškrāsnī 180 grādos uz vienu stundu.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Avots

Dzīvo gudri!

Kokosriekstu eļļa jau sen vairs nav tikai eksotisks pārtikas produkts. Pateicoties tās barojošajām un antibakteriālajām īpašībām, tā ir kļuvusi par universālu “dabīgo līdzekli”, kuru daudzi tur nevis ledusskapī, bet vannasistabā vai pat rokassomiņā. Lūk, pieci noderīgi veidi, kā kokosriekstu eļļu izmantot ārpus virtuves, kopā ar “Healthline.com”.

Svarīgākais