ķirbju receptes

3.nov 2020
Ja vēlies uzglabāt ķirbi ilgāku laiku, pārliecinies, lai tā miza nebūtu bojāta: ķirbja cietā miza ir apvalks, kas aizsargā lielo ogu no apkārtējās vides ietekmes, un, ja tā nav bojāta, ķirbi var glabāt pat veselu gadu – līdz nākamajai ražai, stāsta Normunds Baranovskis. “Ķirbi var pagatavot pilnībā – no sēklas līdz pat mizai. Sēklas var izlobīt un no zaļā mīkstuma pagatavot miltus vai sagrauzdēt un pievienot salātiem un cepumiem. Sēklu apvalkus parasti nelieto uzturā, bet tos noteikti var izbarot pīlēm parkā vai izmantot kā komposta elementu. Ķirbja mīkstumam ir daudz dažādu nokrāsu, no gaiši dzeltenas līdz spilgti oranžai, un tas mēdz būt gan sulīgāks, gan miltaināks. Tāpēc, gatavojot ēdienu, ir svarīgi izvēlēties receptē norādīto ķirbi”, piekodina šefpavārs Normunds Baranovskis.
28.sep 2020
Šī ķirbju džema radīšana prasīs vien aptuveni 40 minūtes, taču - kas par rezultātu.
19.apr 2020
Maizi var izcept arī no ķirbjiem un sūkalām. Protams, bez miltiem un rauga neiztikt, bet tieši ķirbis un sūkalas dod skaisto krāsu un patīkamo tekstūru.
31.okt 2019
Šie aizokeāna svētki mērķtiecīgi sāk ieņemt savu vietu arī mūsu platuma grādos. Lai gan viedoklis par to svinēšanu ir neviennozīmīgs, nevar noliegt, ka, piemēram, ķirbju grebšana vai pārģērbšanās ir lieliski izklaides veidi, kas jo vairāk iepriecina bērnus. Iedvesmosim jūs ar 5 radošām idejām, kā sagatavot ķirbi Halovīna svētkiem.
28.okt 2019
Oranžajam rudens karalim ķirbim piemīt īsta brīnumdara spēks – tas palīdz ne tikai Pelnrušķītei nokļūt uz balli, bet arī svinēt Helovīnu, kas tiek atzīmēts 31. oktobrī, izrotāt māju silti rudenīgās noskaņās, kā arī pagatavot gardu un veselīgu maltīti.