Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā silto ķirbju salātu recepti.
Mērcei
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Nelielā bļodiņā samaisi olīveļļu ar muskatriekstu, sāli un piparus. Sagriez nelielos gabaliņos ķirbi, liec ķirbju gabaliņus eļļas un garšvielu maisījumā un samaisi, lai eļļā pārklāj ķirbi no visām pusēm. Ņem ķirbju gabaliņus ārā no eļļas un garšvielu maisījuma un liec vienā kārtā uz cepamās paplātes, kas izklāta ar cepampapīru.
Tajā pašā bļodiņā ar eļļas un garšvielu maisījumu saber turku zirņus, pievieno tiem abu veidu paprikas pulverus. Visu kārtīgi samaisi un liec zirņus uz cepamās paplātes blakus ķirbjiem.
Visu cep ~15 minūtes, tad samaisi ķirbja gabaliņus ar medu un cep vēl 5 minūtes.
Apgrauzdē cepeškrāsnī arī lazdu riekstus.
Kamēr cepas dārzeņi, samaisi kopā visas mērces sastāvdaļas.
Sagriez nelielos gabaliņos saulē kaltētus tomātus.
Lielā bļodā samaisi rukolas un spinātu lapas, pievieno tām saulē kaltēto tomātu gabaliņus.
Ceptos dārzeņus ņoņem no cepamās paplātes un sajauc ar mērci, nedaudz mērces atstājot rotāšanai.
Lapu salātu - tomātu maisījumu liec uz šķīvjiem. Virsū kārto karsto dārzeņu maisījumu, un sieru.
Rupji sakapā grauzdētos lazdu riekstus, pārber tos salātiem un pārlej pāri visu ar atlikušo mērcīti. Baudi siltu.