4 interesanti veidi, kā izmantot ķirbjus pēc Halovīna

© pexels.com

Svētdien visā pasaulē tika atzīmēti Halovīni. Par šo svētku galveno simbolu ir kļuvis ķirbis. Ko iesākt ar oranžo ogu pēc svētkiem?

pexels.com

1. Kompostē ķirbi

Ķirbis satur aptuveni 90% ūdens, tāpēc tas dabā viegli un ātri sadalās. Ja nevēlaties, lai komposta kaudzē sāktu augt jauni ķirbji, ieteicams atbrīvoties no sēklām, ja tādas vēl ir palikušas, vai arī tās sasmalcināt. Šis būs ļoti labs mēslojums dārzam.

pexels.com

2. Laba augsne jauniem stādiem

Ķirbis var kalpot, kā ļoti laba augsne jauniem stādiem. Ja Halovīnu laikā ir palicis pāri neizgrebts ķirbis, tad šo būs pavisam viegli paveikt. Nogrieziet ķirbja augšdaļu, iztīriet tā viduci un ieberiet zemi, iestādiet stādu. Pēcāk šo ķirbi ievietojiet zemē. Tas kalpos, kā ļoti labs mēslojums. Ja jums mājās ir izgrebts ķirbis, jūs varat darīt tieši to pašu, vienīgi jāuzmanās no tā, lai visa zeme neizbirtu.

Ekrānuzņēmums no proptalk.com

3. Putnu barotava

Pavisam viegli izgrebto ķirbi var pārvērst par putnu barotavu. Pāgrieziet ķirbi uz pusēm, iespraudiet tajā pāris koka zariņus, lai putniem būtu, kur nosēsties. Nepieciešams būs arī striķis, lai ķirbi varētu iekarināt kokā. Ieberiet ķirbī dažādas sēkliņas, lai putniem būtu ar ko mieloties.

pexels.com

4. Pabaro meža zvērus

Ķirbis liekas gards ne tikai cilvēkiem, bet arī dzīvniekiem. Parūpējies par meža zvēriem. Sagriez ķirbi gabaliņos un dodies uz mežu. Ķirbis noteikti tiks apēsts! Ja plāno pabarot meža zvērus, vari ne tikai viņiem aiznest ķirbi, bet arī burkānus, kartupeļu, kāpostus un ābolus.

Avots