EKSPERIMENTS: ķirbja mīkstuma un cukura skrubis

© pexels.com

Veikalā iespējams iegādās daudz un dažādus skaistumkopšanas produktus, kas sola palutināt tavu ādu. Viens no tiem ir ķermeņa skrubis. Tie ir pieejami ar dažādiem aromātiem, sastāvdaļām un iedarbības veidiem.

Arvien vairāk sabiedrībā tiek izcelts zaļais dzīvesveids - ekoloģiski, dabai draudzīgi produkti no dabiskām izvejvielām.

Tāpēc man radās ideja pagatavot ķermeņa skrubi no mājās pieejamām sastāvdaļām. Iepriekš esmu, kā skrubi, izmantojusi kafijas biezumus.

Šoreiz nolēmu pielikt vairāk pūles un pagatavot skrubi, kas netikai noņems ķermeņa atmirušās šūnas, bet arī to "pabaros".

Vakariņās gatavoju ķirbi un, protams, palika pāri tā mīkstums. Man ienāca prātā ideja sameklēt recepti, kurā varētu izmantot ķirbja mīkstumu. Tieši šajā brīdī atklāju interesantu ķirbja skrubja recepti.

Izrādās, ka ķirbja mīkstums ir bagāts ar dažādiem vitamīniem, cinku un antioksidantiem, kas palīdz ādai izskatīties mirdzošākai.

Lai pagatavotu dabisku skrubi būs nepieciešams brūnais cukurs, ķirbja mīkstums, olīveļļa, kokosriekstu eļļa.

Lifehacks.lv

Skrubja pagatavošana ir pavisam vienkārša. Atliek tikai sajaukt kopā visas sastāvdaļas un uzreiz to izmantot.

Es izmantoju šādas proporcijas: trīs ēdamkarotes brūnā cukura, divas ēdamkarotes ķirbja mīkstuma, pa vienai tējkarotei olīveļļas un kokosrieksta eļļas.

Lifehacks.lv

pexels.com

Secinājumi:

Skrubja pagatavošana bija visai vienkārša un ātra. Svarīgi ir pēc tā pagatavošanas to uzreiz lietot, citādāk cukura graudiņi var izkust un nebūs vēlamais efekts. Pēc skrubja izmantošanas āda kļuva patīkami maiga. Skrubis sanāca "eļļains". Tomēr visā visumā atzinīgi vērtēju šo recepti!

Ieskaties vēl citos LifeHacks padomos, kur izmantot ķirbja mīkstumu!

Eksperiments

Izdzirdot vārdus "biezpiena plācenīši" pirmais, kas noteikti nāk prātā ir saldi, mazi plācenīši, kurus notiesāt ar ievārījumu. Tomēr biezpiena plācenīši var būt ne tikai saldi, bet arī sāļi. Šoreiz izmēģinām pagatavot biezpienu plāceņu sāļo versiju. Vai tie būs tikpat gardi, kā saldie plācenīši?

Svarīgākais