Viegli pagatavojamā ķirbja šokolādes siera kūka

© Ekrānuzņēmums no Youtube/Tasty

Šī būs kūka, kas tik ļoti piestāvēs rudens vakariem ar tējas tasi. Izmēģini.

Vajadzēs:

Pildījumam

  • 350 gramus ķirbja
  • 50 gramus sviesta
  • 1 ēdamkaroti cukura ķirbjiem/200 gramus cukura pildījumam
  • 360 gramus krēmsiera
  • 100 mililitrus dubultā krējuma (48%)
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 1/2 tējkaroti ingvera
  • 1/4 tējkaroti muskatrieksta
  • 1/4 tējkaroti krustnagliņu
  • 2 olas

Pamatnei

  • 250 gramus šokolādes cepumu
  • 2 ēdamkarotes sviesta mīklai

Noformējumam

  • 200 mililitri saldā krējuma
  • kanēlis

Process:

Sagriež gabaliņos ķirbi un izkārto uz pannas. Pievieno sagrieztu sviestu un ēdamkaroti cukura. Ar rokām uz pannas visu samaisa kopā un liek 30 minūtes cepties cepeškrāsnī 200 grādos.

Ekrānuzņēmums no Youtube/Tasty

Cepumus saber blenderī un smalki saberž. Kad tas izdarīts, tiem pievieno divas ēdamkarotes izkausēta sviesta un samaisa.

Ekrānuzņēmums no Youtube/Tasty

Masu izkārto kūkas cepamajā formā.

Ekrānuzņēmums no Youtube/Tasty

Apceptos ķirbja gabaliņus izņem no krāsns un liek blenderī, kur tiem pievieno 360 gramus krēmsiera, 200 gramus cukura, 100 mililitrus dubultā krējuma, 1 tējkaroti kanēļa, pustējkaroti ingvera, ceturtdaļkaroti muskatrieksta un krustnagliņas.

Visu nedaudz sablenderē, tad pievieno blenderī divas olas un turpina blenderēt. Kad izveidojusies viendabīga masa, to izliek uz kūkas pamatnes un liek cepties cepeškrāsnī vienu stundu 180 grādos.

Ekrānuzņēmums no Youtube/Tasty

Kūku atdzesē un tās noformēšanai izmanto putukrējumu, kuru nedaudz pārkaisa ar kanēli.

Ekrānuzņēmums no Youtube/Tasty

Avots

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais