Ķirbju sautējums ar lēcām un kokosriekstu pienu

© Viktorija Kožemjakina

Kad apnikusi ķirbju kūka, biezenis un cepti ķirbji pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā recepti, kā šīs pasaulē lielākās ogas pārvērst interesantā maltītē. 

Sastāvdaļas (4-6 personām):

  • 300 g notīrīta, nelielos kubiņos sagriezta ķirbja
  • 2 ēdamk. olīveļļas
  • 1 liels sīpols
  • 3 ķiploka daiviņa
  • muskatrieksts
  • 100 g sarkano lēcu
  • 500 ml dārzeņu vai vistas buljona
  • 200 ml kokosriekstu piena
  • 100 g spinātu lapu
  • citrona vai laima sula
  • grauzdētās, rupji sakapātas mandeles
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Dziļā pannā lej olīveļļu, apcep tajā smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus, kamēr tie kļūst caurspīdīgi.

Pievieno sīpoliem un ķiplokiem ķirbja gabalus un mazliet muskatrieksta, apcep visu vēl 5-7 minūtes.

Pielej maisījumam buljonu, uzvāri to un sautē buljonā dārzeņus 10-15 minūtes, kamēr ķirbis kļūst mīksts.

Ķirbja sautējumu sablendē vai sastampā ar kartupeļu stampu. Pieber biezenim klāt lēcas, pielej kokosriekstu pienu un sautē visu 5-7 minūtes, kamēr lēcas ir gatavas.

Minūti pirms gatavības pievieno sautējumam svaigas spinātu lapas, sāli un piparus, pielej citrona vai laima sulu un visu samaisi.

Pasniedz karstu, rotājot ar sakapātam mandelēm.

Viktorija Kožemjakina