Lai celtu iedzīvotāju pirktspēju, “Maxima Latvija” ilgtermiņā īstenojusi vairākas aktivitātes, lai padarītu pārtikas produktus pieejamākus, vienlaikus mazinot vispārējo inflācijas apjomu, kas vainagojies panākumos – uzņēmums gada pirmo mēnesi iesācis pat ar deflāciju.
Pavasara atnākšana nav tikai putnu dziesmas dabā un narcišu vai tulpju pušķis uz galda. Pavasaris, kā likums, katru gadu nāk arī ar izteiktu ceptas gaļas smaržu. Tāpēc pasludinu šašliku cepšanas sezonu par atklātu!
Kvalitatīva liellopa gaļa ir būtisks uzturvielu avots, tomēr bieži tieši liellopa gaļu ēdam par maz, aizbildinoties, ka īsti neprotam to pagatavot, sanāk sīksta vai nepatīk tās garšas nianses. Patiesībā liela daļa no veiksmes liellopa gaļas gatavošanā slēpjas prasmē izvēlēties katram ēdienam piemērotāko gabalu. Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone skaidro, kā izvēlēties katram ēdienam piemērotāko un labāko liellopa gaļas gabalu!
Vasaras mēneši ir lielisks laiks grilēšanai un maltīšu baudīšanai brīvā dabā, un arī Latvijas visai mainīgie laika apstākļi nebūt nav šķērslis laika pavadīšanai pie kopīga pusdienu vai vakariņu galda, baudot gardu gaļas maltīti aromātisku dūmu apskāvienos. Pieredzes bagātais šefpavārs Dzintars Kristovskis iesaka oriģinālas gaļas marinādes receptes cūkgaļas un liellopu gaļas cienītājiem, kas veido izcilus garšas savienojumus un kalpo kā lieliska alternatīva brīžos, kad rodas vēlme ieviest jaunas vēsmas ikdienas vai svētku galda ēdienkartē.
No vienas puses, uztura speciālisti uzskata, ka veselam cilvēkam atteikties no gaļas nav pamata, no otras – ar pārmērīgu gaļas patēriņu saista paaugstinātu vēža risku. Uztura speciāliste Guna Rijkure atgādina, ko par veselīgu gaļas patēriņu jāzina grilēšanas sezonas pašā karstumā, savukārt farmaceite Līga Cīrule atgādina par piesardzības pasākumiem, lai izvairītos no pārtikas saindēšanās.
Arvien vairāk cilvēku pievēršas veģetāram dzīvesveidam. Tāpēc ir būtiski ir saprast, kas notiek, kad izslēdzam kādu pārtikas grupu no savas ēdienkartes. Portāls "The List" atklāj, kā atteikšanās no gaļas produktiem ietekmē mūsu veselību.
Saņemot informāciju no Lietuvas veikalu tīkla "Maxima" saistībā ar aizdomām par viena piegādātāja produkcijas kvalitāti, mazumtirgotājs "Maxima Latvija" no tirdzniecības izņēmis atsevišķu gaļas produkciju, informēja uzņēmuma komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule.
Dažreiz gaļa apnīk arī tās cienītājiem un ir pat ieteicams to nelietot katru dienu. Iepazīsti 6 gaļas aizstājējus, kas uzturvērtības un garšas ziņā nebūs sliktāki par tik iecinīto vistu, cūku vai liellopu.
Tikko veiktā Norstat aptauja liecina, ka vairums Latvijas iedzīvotāju priekšroku dod vietējās izcelsmes olām un mājputnu gaļai. 75% iedzīvotāju izvēlas un pērk vietējās olas un vistas gaļu.
Uz šo jautājumu nav nemaz tik vienkārši atbildēt, lai gan autoritatīvas medicīniskas organizācijas un eksperti bieži iesaka ēst sarkano gaļu mazāk, secina Associated Press.
Latvija aptuveni 70 procentu no patēriņam nepieciešamās putnu gaļas importē. Lielākie apjomi ienāk tieši no Polijas, kur viena vistu ferma ir 10 līdz 15 reižu lielāka nekā, piemēram, Putnufabrikas Ķekava komplekss.
Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) aicina Latvijas pārtikas produktu ražotājus un izplatītājus izvērtēt savu sadarbību ar Polijas uzņēmumu “CEDROB S.A.”, jo šobrīd nav pārliecības, ka uzņēmuma piegādātā putnu gaļa ir droša patērētājiem.
Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) konstatējis salmonellas Polijas izcelsmes putnu gaļā, pavēstīja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.
72% Latvijas aktīvo jauniešu pievērš uzmanību gaļas kvalitātei, kas ir teju par 10% vairāk nekā pērn, liecina “Putnu fabrika Ķekava” un “Ghetto Games” veiktās aptaujas dati.