Krievijas uztura speciāliste Olga Čuntova intervijā aģentūrai RIA Novosti pastāstīja par draudiem veselībai, kas saistīti ar atteikšanos no gaļas ēšanas.
Pēc viņas teiktā, ja atsakāties no dzīvnieku olbaltumvielām, organisms pārstāj saņemt svarīgus elementus: piemēram, vitamīnus D, B12 vitamīnus, kuru deficīts palielina insulta risku, kā arī omega-3 taukskābes, kreatīnu, holesterīnu, jodu, fosforu un kalciju.
Speciāliste atzīmēja, ka tas viss var izraisīt hormonālos traucējumus. “Tiek negatīvi ietekmēti mati, nagi, kauli, reproduktīvā funkcija. Izslēdzot dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielas, palielinās arī anēmijas attīstības risks,” viņa sacīja. Uztura speciāliste piebilda, ka augu olbaltumvielas nevar aizstāt dzīvnieku olbaltumvielas aminoskābju sastāvā.