Ārsts atklāj, vai patiesībā gaļa pirms gatavošanas ir jāskalo

© pexels.com

Kā kanāla TV24 raidījumā "La Dolce Vita. Ēd vesels!" norāda interns, nefroloģijas rezidents Kārlis Rācenis, no infekciju profilakses viedokļa gaļu nav jāskalo.

K. Rācenis saka, ka, skatoties no infekciju profilakses viedokļa, gaļu nav nepieciešams pirms gatavošanas skalot, jo gaļai būtu jābūt jau iepriekš apstrādātai tā, ka to uzreiz var gatavot.

"Ir kaut kādi atsevišķi gadījumi, kur noteikti to gaļu skalo, bet patiesībā, no tāda infekciju profilakses viedokļa, gaļas skalošana nav obligāta," apgalvo ārsts.

K. Rācenis arī atzīmē, ka noteikti nevajag gaļu skalot, kad to liek glabāties, jo ūdens ir pilns ar dažādām baktērijām, kas sāks vairoties un gaļa sāks bojāties.

Dzīvesstils

Bijusī Ukrainas TV galvenā redaktore Lelija Boravļeva savulaik bijusi populārā šova “Izmeklēšanu vada ekstrasensi” redaktore, kurā cilvēki ar ezotēriskām spējām mēģināja noskaidrot patiesību par kādu konkrētu notikumu. Tomēr ap šo raidījumu klīst diezgan daudz baumu. Daži ir patiesi pārliecināti, ka tā ir taisnība, bet citi, ka šovs ir iestudējums, vēsta Unian.net.