Vesela, minimāli apstrādāta gaļa un mājputnu gaļa ir veselīgāki nekā šķiņķis vai desa. To atzinuši zinātnieki no Dīkinas universitātes (Austrālija) Fizisko aktivitāšu un uztura institūta.
Pēc zinātnieku domām, gaļa ar mēru ir svarīga sabalansēta uztura sastāvdaļa. Tomēr ne visi gaļas produktu veidi ir vienlīdz veselīgi, ziņo Tengri Life.
Šķiņķī, bekonā, desā un citā apstrādātā gaļā ir daudz piesātināto tauku un sāls, kas palielina sirds slimību risku. Turklāt pārmērīgs sarkanās gaļas uzkodu patēriņš var veicināt noteiktu vēža veidu attīstību.
Uztura eksperti atzīmējuši, ka visdrošākā ir vesela, liesa gaļa un mājputni, kas ir pakļauti minimālai apstrādei (galvenokārt karstumam).
Pašam gatavojot jēlu gaļu, ieteicams izvairīties no fritēšanas.
Grilēšana ir veselīgākā izvēle. Zinātnieki piebilda, ka gaļu un putnu gaļu vislabāk ēst kopā ar dārzeņiem un graudaugiem. Tie palīdz pagarināt sāta sajūtu un uzlabo gremošanu.