Zinātnieki ir nosaukuši veselībai "drošāko" gaļu

© Foto: pixabay.com

Vesela, minimāli apstrādāta gaļa un mājputnu gaļa ir veselīgāki nekā šķiņķis vai desa. To atzinuši zinātnieki no Dīkinas universitātes (Austrālija) Fizisko aktivitāšu un uztura institūta. 

Pēc zinātnieku domām, gaļa ar mēru ir svarīga sabalansēta uztura sastāvdaļa. Tomēr ne visi gaļas produktu veidi ir vienlīdz veselīgi, ziņo Tengri Life.

Foto: pixabay.com

Šķiņķī, bekonā, desā un citā apstrādātā gaļā ir daudz piesātināto tauku un sāls, kas palielina sirds slimību risku. Turklāt pārmērīgs sarkanās gaļas uzkodu patēriņš var veicināt noteiktu vēža veidu attīstību.

Uztura eksperti atzīmējuši, ka visdrošākā ir vesela, liesa gaļa un mājputni, kas ir pakļauti minimālai apstrādei (galvenokārt karstumam).

Foto: pixabay.com

Pašam gatavojot jēlu gaļu, ieteicams izvairīties no fritēšanas.

Grilēšana ir veselīgākā izvēle. Zinātnieki piebilda, ka gaļu un putnu gaļu vislabāk ēst kopā ar dārzeņiem un graudaugiem. Tie palīdz pagarināt sāta sajūtu un uzlabo gremošanu.

Dzīvesstils

Biežāk gadās sastapties ar skaidrojumiem, ka uzmanības deficīta un hiperaktivitātes sindroms ir psihiskie traucējumi, ar ko vairāk saskaras bērni un pusaudži, taču tā nav, un ar šiem traucējumiem jāsadzīvo arī pieaugušajiem, kuriem vienkārši nepienākas valsts finansēts ārsta apmeklējums vai kompensēti medikamenti.

Svarīgākais