Amerikas Slimību kontroles un profilakses centrs brīdina, ka jēlas gaļas mazgāšana var būt bīstama veselībai, vēsta portāls "Bestlife".
Pārtikas produktu mazgāšana var šķist izcila ideja, lai atbrīvotos no dažādām baktērijām, netīrumiem, mikrobiem.
Tomēr Amerikas Slimību kontroles un profilakses centrs neiesaka to darīt.
Eksperti brīdina, ka visus produktus pirms gatavošanas nav ieteicams mazgāt, tai skaitā jēlu gaļu un olas. Šādu produktu mazgāšana var izraisīt lielāku "ļaunumu" nekā to nemazgāšana.
"Mazgājot jēlu gaļu vai olas baktērijas var izplatīties pa jūsu izlietni, darba virsmām, vai citviet virtuvē. Šie mikrobi var nokļūt uz citiem pārtikas produktiem, piemēram, salātiem vai augļiem," pauž eksperti.
ASV Lauksaimniecības departamenta veiktajā pētījumā atklājās, ka jēlas gaļas mazgāšana var apdraudēt citu produktu "drošību". "Izvairietis no jēlas gaļas mazgāšanas, jo potenciāli kaitīgās baktērijas, kuras atrodas uz neapstrādāta produkta, var augtstā koncentrācija pēc mazgāšanas uzkrāties izlietnē." Tādējādi var tikt inficēta jau lietošanai gatava pārtika.