Dietoloģe Marina Apletajeva un Jevgēnijs Arzamascevs brīdinā par neveselīgām kombinācijām ar gaļu, raksta "otkrito.lv".
M. Apletajeva paskaidroja, ka nevajadzētu ēst ēdienus, kuros gaļa ir apvienota ar tādām sastāvdaļām kā kartupeļi, makaroni un baltie rīsi. Šādus pārtikas produktus drīkst uzņemt tikai ļoti mazos daudzumos. Šie produkti ir piesātināti ar cieti un kombinācijā ar gaļu rada pārāk lielu slodzi gremošanas sistēmai.
Marina uzsvēra, ka gaļa pati par sevi jau ir grūti sagremojams produkts, kas prasa zināmu spriedzi no kuņģa-zarnu trakta. Dārzeņi un garšaugi palīdz veicināt tās uzsūkšanos, kas ir labākā kombinācija gaļai.
Cits eksperts J. Arzamascevs piebildis,ka gaļas un sēņu kombinācija var kaitēt gremošanai, īpaši, ja cilvēka vēders jau ir vājš, kaprīzs un jutīgs.
"Tāpat nav vēlams gaļu kombinēt ar tīriem taukiem, piemēram, majonēzi, jo ēdiens galu galā kļūst pārāk kalorijām bagāts un gaļas kā proteīna produkta priekšrocības, par liesas gaļas, šajā ga'dijumā tiek zaudētas," piebildis ārsts.