ēdiens

10.sep 2015
Visi zina, kartupelis ir otrā maize. Tagad tā vien šķiet, ka Latvijā kartupelis pārliecinoši izvirzījies līderos, tam īpaši palīdzējuši viņa mazākie brāļi čipsi.
9.sep 2015
Kāds ārkārtīgi neapmierināts „Rimi” lielveikala klients dalījies ar sūdzību, ka Rimi lielveikalā iegādājies pat ne vairs sarūgušu, bet jau pat sapuvušu pienu.
31.aug 2015
Garšīgs ēdiens ir neatņemama ikdienas un svētku sastāvdaļa. Daudziem ēdiens un ēst gatavošana ir viena no dzīves kaislībām un baudām. Ja vasarā mēs biežāk ēdam brīvā dabā, rīkojot dažādus piknikus un grila ballītes, tad līdz ar rudens tuvošanos, liela daļa atgriežas pie tradicionālās ēst gatavošanas mājās.
30.aug 2015
Zaļo, dzelteno, balto vai smuki strīpaino kabaču saimei piederīgie brāļi ir arī tie, kas mazi, apaļi kā tādi nelieli ķirbīši. Ja tādi aug dārzā, grēks nepagatavot kabaču podiņus ar noslēpumu – ik reizi citādu!
29.aug 2015
Nozīme ir saturam, nevis formai! Pīrāgu var cept kā plātsmaizi, kā lielākas vai mazākas formas groziņu, taču kabača un sēņu savienība pīrāga pildījumā pārvērtīs to īstā kulināriskā šedevrā!
28.aug 2015
Ceļot galdā ceptus kabačus ar aromātisku gaileņu mērci, gardas pusdienas vai sātīgas vakariņas nodrošinātas!
27.aug 2015
Garda, vienkārši pagatavojama uzkoda un piedeva pie gaļas, kad pikniks brīvā dabā uzņem apgriezienus!
26.aug 2015
Ar picai raksturīgām sastāvdaļām piepildītu kabaču vai cukini pusītes vienlīdz apetelīgas būs gan siltas, gan aukstas, tās iederēsies gan ikdienas maltītē, gan rotās jebkuru brīvdabas pasākumu mielasta galdu.
23.aug 2015
Svaigu aprikožu vietā droši var izmantot arī žāvētās, tikai tās iepriekš 12 stundas jāizmērcē.
22.aug 2015
Lai labi garšo!
21.aug 2015
Kamēr mūsmājās zaptes vārīju pēc desmitgadēs pārbaudītām receptēm, klasiski ieziemotie ķirši nereti aizķērās un pagraba plauktos nodzīvoja pat vairākus gadus, taču šīs receptes galarezultāts līdz pagrabam reizēm pat netiek…
21.aug 2015
Pieļauju, ka, izdzirdot vārdu «tapenāde», kāds arī paraustīs plecus – kas tā tāda ir?
19.aug 2015
Aveņu ievārījums, ingvers un laims ir labi dabiskie ieroči cīņā pret saaukstēšanos. Apvienoti kopā, tie strādā ar trīskāršu efektu!
18.aug 2015
Recepte brīvai improvizācijai: timiānu var aizstāt ar piparmētrām vai sarīvētu mārrutku. Biezeni var vārīt arī bez garšvielām un tās pievienot tikai īsi pirms pasniegšanas.
16.aug 2015
Ideja maltītei!
14.aug 2015
Šis viegli pagatavojamais dzēriens ir ne tikai gards, bet arī ļoti veselīgs.
13.aug 2015
Piparmētru ievārījums ar citronu ne tikai atsvaidzina pēcpusdienas tējas baudīšanas rituālu, bet arī paaugstina imunitāti un uzlabo veselību. Kamēr zaļo, smaržīgo piparmētru pilnas dārza dobes, tas jāizvāra!