ēdiens

2.okt 2015
Šis saldais ēdiens ir variācija par amerikāņu tradicionālo Pateicības dienas ķirbju pīrāgu. Atšķirība tikai tā, ka saldā ķirbju masa, kuru tradicionāli liek pīrāga vidū, nu pasniegta kā pudiņš.
2.okt 2015
Svinot rudens Rīgas restorānu nedēļas tuvošanos un turpinot pagājušajā gadā aizsākto tradīciju, līdz 4.oktobrim dažādās Rīgas vietās darbosies mobilais restorāns, aģentūru LETA informēja Rīgas Tūrisma attīstības birojs (RTAB).
2.okt 2015
Bumbieri pieder pie tiem augļiem, ko izvēlas samērā bieži. Ja tie ir pilnībā nogatavojušies, tad ir medaini saldi, sulīgi un mutē burtiski izkūst. Gatavojot ēdienus, bumbierus var dažādi izmantot – karamelizēt, kombinēt salātos ar sieru vai sacept, piemēram, ar zilo sieru, vai izmantot kā citādi.
1.okt 2015
Veselīgas, labi glabājas, nav dārgas un der ļoti daudziem ēdieniem – tas viss pamatoti sakāms par sarkanajām galda bietēm. Cilvēku ēdienkartē tās ir jau vairākus gadu tūkstošus.
27.sep 2015
Piedāvā Liepājas kafejnīca Darbnīca un šefpavārs Renārs Ķergalvis
26.sep 2015
Piedāvā Liepājas kafejnīca Darbnīca un šefpavārs Renārs Ķergalvis
25.sep 2015
Piedāvā Liepājas kafejnīca Darbnīca un šefpavārs Renārs Ķergalvis
23.sep 2015
Pildīta līdaka, karpa vai zandarts noteikti bagātinās jebkuru godu galdu, bet, ja zivi pilda, tā noteikti jādekorē. Ja nedekorē, nav ko lieki tērēt laiku un nodarboties ar zivs pildīšanu, tad to var vienkārši pārvērst par zivju kotletēm. Ja galdā ceļ pildītu zivi, tieši dekorējums patiesībā ir vēl svarīgāks par pašu pildījumu, jo ēdienam svētku galdā noteikti jābūt greznam. Pieredzē dalās lauku mājas Upenītes godu saimniece Inese Survilo.
16.sep 2015
No nākamā gada 1.septembra visiem Rīgas skolēniem līdz 9.klasei (ieskaitot) pašvaldība nodrošinās bezmaksas pusdienas, - šodien, paziņoja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs. Viņš šodien kopā ar domes priekšsēdētāja vietnieku Andri Ameriku un Īpašuma departamenta direktoru Oļegu Burovu apmeklēja Rīgas 6.vidussskolu, tostarp, pārliecinājās, ka skolas ēdnīcā bērniem tiek piedāvātas sātīgas un garšīgas pusdienas.
10.sep 2015
Visi zina, kartupelis ir otrā maize. Tagad tā vien šķiet, ka Latvijā kartupelis pārliecinoši izvirzījies līderos, tam īpaši palīdzējuši viņa mazākie brāļi čipsi.
9.sep 2015
Kāds ārkārtīgi neapmierināts „Rimi” lielveikala klients dalījies ar sūdzību, ka Rimi lielveikalā iegādājies pat ne vairs sarūgušu, bet jau pat sapuvušu pienu.
31.aug 2015
Garšīgs ēdiens ir neatņemama ikdienas un svētku sastāvdaļa. Daudziem ēdiens un ēst gatavošana ir viena no dzīves kaislībām un baudām. Ja vasarā mēs biežāk ēdam brīvā dabā, rīkojot dažādus piknikus un grila ballītes, tad līdz ar rudens tuvošanos, liela daļa atgriežas pie tradicionālās ēst gatavošanas mājās.
30.aug 2015
Zaļo, dzelteno, balto vai smuki strīpaino kabaču saimei piederīgie brāļi ir arī tie, kas mazi, apaļi kā tādi nelieli ķirbīši. Ja tādi aug dārzā, grēks nepagatavot kabaču podiņus ar noslēpumu – ik reizi citādu!
29.aug 2015
Nozīme ir saturam, nevis formai! Pīrāgu var cept kā plātsmaizi, kā lielākas vai mazākas formas groziņu, taču kabača un sēņu savienība pīrāga pildījumā pārvērtīs to īstā kulināriskā šedevrā!
28.aug 2015
Ceļot galdā ceptus kabačus ar aromātisku gaileņu mērci, gardas pusdienas vai sātīgas vakariņas nodrošinātas!
27.aug 2015
Garda, vienkārši pagatavojama uzkoda un piedeva pie gaļas, kad pikniks brīvā dabā uzņem apgriezienus!
26.aug 2015
Ar picai raksturīgām sastāvdaļām piepildītu kabaču vai cukini pusītes vienlīdz apetelīgas būs gan siltas, gan aukstas, tās iederēsies gan ikdienas maltītē, gan rotās jebkuru brīvdabas pasākumu mielasta galdu.
23.aug 2015
Svaigu aprikožu vietā droši var izmantot arī žāvētās, tikai tās iepriekš 12 stundas jāizmērcē.
22.aug 2015
Lai labi garšo!
21.aug 2015
Kamēr mūsmājās zaptes vārīju pēc desmitgadēs pārbaudītām receptēm, klasiski ieziemotie ķirši nereti aizķērās un pagraba plauktos nodzīvoja pat vairākus gadus, taču šīs receptes galarezultāts līdz pagrabam reizēm pat netiek…