Vēls rudens, ziema vai agrs pavasaris – tas ir dzērveņu uzvaras gājiena laiks.
SASTĀVDAĻAS:
• 2 šķēles rudzu maizes
• 200 ml saldā krējuma
• 3 saujas dzērveņu
• 2 ēdamkarotes brūnā cukura
• 1 ēdamkarote sviesta
PAGATAVOŠANA: rudzu maizi sadrupina sīkos gabaliņos. Liek sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā un grauzdē 5–10 minūtes. Atdzesē un samaļ. Sakarsētā pannā liek sviestu kopā ar rīvmaizi, apcep un atdzesē.Saldo krējumu saputo ar vienu ēdamkaroti cukura. Pagatavo mērci: saspaida divas saujas dzērveņu un sajauc ar vienu ēdamkaroti cukura. Mērcei pieliek arī dažas veselās dzērvenes. Desertu kārto burciņā, sastāvdaļas liekot kārtās citu virs citas.
PADOMS
Rudzu maizes vietā var izmantot veikalos nopērkamo rudzu maizes rīvmaizi. Ja desertu vēlas padarīt ivēl veselīgāku, cukura vietā izmanto dabisko medu, bet saldā krējuma vietā – grieķu jogurtu bez piedevām.