RECEPTE: Dzērveņu – ābolu čatnijs ar kanēli

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS:

• 1 kg dzērveņu

• 1 kg ābolu

• 500 g sīpolu

• 500 g brūnā cukura

• 280 ml ābolu etiķa

• 1 kanēļa mizas standziņa

• 1 tējkarote smaržīgo piparu

• 1 tējkarote ķimeņu

• 1 ēdamkarote rīvēta ingvera

PAGATAVOŠANA: ābolus nomizo, sagriež kubiņos. Sīpolus notīra, sasmalcina. Kanēli, smaržīgos piparus, ingveru un ķimenes iesien marles maisiņā. Ābolus un sīpolus ber katlā, maisiņu liek vidū. Uzvāra, uz lēnas uguns vārīšanu turpina apmēram 1,5 stundas, ik pa laikam apmaisot. Pilda sterilizētās burkās, aizvāko ar metāla vai plastmasas vāciņiem.



Izklaide

Šonedēļ sākas sabiedrisko mediju labdarības maratons „Dod pieci!”, kas 13. decembrī plkst. 21.05 tiks atklāts ar vērienīgu labdarības koncertu Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas tiešraidē.

Svarīgākais