RECEPTE: Ābolu un dzērveņu pīrāgs ar medu

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Lieliska recepte, kur dzērvenes spēlē «pirmo vijoli».

SASTĀVDAĻAS: 

• 400 g ābolu

• 100 g kārtainās mīklas

• 80 g lielogu dzērveņu

• 1 laima sula

• 2 ēdamkarotes medus

• 2 ēdamkarotes pūdercukura

• 1 ēdamkarote brūnā cukura

• 1 ēdamkarote kanēļa

• 1 l ūdens

PAGATAVOŠANA: ābolus nomizo, izgriež tiem serdes. Augļus sagriež nelielās šķēlēs, liek ūdenī kopā ar laima sulu un brūno cukuru. Uz lēnas uguns vāra aptuveni 3–5 minūtes, līdz āboli nedaudz apvārījušies.

Ietaukotā taisnstūra terīnes formā ieklāj kārtainās mīklas loksni. Uz mīklas saber dzērvenes un pārkaisa ar kanēli. Pārlej ar medu, virsū kārto ābolus. Liek sakarsētā cepeškrāsnī un 190 grādu temperatūrā cep 15 minūtes. Izņem no cepeškrāsns, pārkaisa ar pūdercukuru, liek atpakaļ cepeškrāsnī un 10 minūtes vēl apbrūnina. Pīrāgam ļauj nedaudz padzist, izņem no formas un sagriež gabaliņos. Pasniedz siltu kopā ar saldējumu un svaigām piparmētrām.

PADOMS

• Ābolu šķēlītes cukura un laima sīrupā nedrīkst pārvārīt, lai tās nezaudē formu un neizjūk.

• Sīrupu, kurā vārījās āboli, nevajag liet ārā: pievienojot dzērvenes, sanāks garšīgs dzēriens, kas lieliski garšos kopā ar ābolu un dzērveņu pīrāgu.

Izklaide

Šonedēļ sākas sabiedrisko mediju labdarības maratons „Dod pieci!”, kas 13. decembrī plkst. 21.05 tiks atklāts ar vērienīgu labdarības koncertu Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas tiešraidē.

Svarīgākais