RECEPTE: Dzērveņu un pistāciju cepumi

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Labu apetīti!

SASTĀVDAĻAS:

• 180 g sviesta

• 60 g cukura

• 1 ēdamkarote skāba krējuma

• 1 apelsīna sarīvēta miziņa

• šķipsniņa sāls

• 260 g kviešu miltu

• 60 g dzērveņu

• 60 g pistāciju

• 100 g brūnā cukura

• 1 ola

• 1 tējkarote garšvielu maisījuma (kanēlis, muskatrieksts, krustnagliņas, ingvers, kardamons)

PAGATAVOŠANA:

sviestu saputo kopā ar cukuru. Pievieno skābo krējumu un rīvētu apelsīna miziņu.

Saputotajai masai pievieno miltus, iemīca dzērvenes un pistācijas.

No mīklas izveļ desiņu, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī vismaz uz divām stundām, lai sacietē.

Uzkarsē krāsni līdz 180 grādu temperatūrai. Izklāj pannu ar cepamo papīru.

Samaisa visas garšvielas un sajauc ar brūno cukuru.

Mīklas desiņu apziež ar sakultu olu, apviļā cukura un garšvielu maisījumā, sagriež 0,5 cm biezās šķēlēs. Šķēlītes liek uz plāts un cep 10–15 minūtes.



Izklaide

Jau tradicionāli pirms Ziemassvētku laika festivāls “Rīgas ritmi” izsludina pirmos nākamā, šoreiz jubilejas gada pirmos māksliniekus. Tie būs amerikāņu jaunā džeza viļņa pārstāvji: džezfanka apvienība “Kennedy Administration” un dziedātāja Šeina Stīla ar Raimonda Paula dziesmu programmas “Shayna Steele sings Raimonds Pauls” pirmatskaņojumu.

Svarīgākais