Vai gatavojat olas, kas ņemtas tieši no ledusskapja? Brokastīs, vakariņās vai pat desertā (olu krēms, cepumi, kūkas un ne tikai) olas tiek izmantotas, lai nodrošinātu olbaltumvielas, garšu un daudzos gadījumos jauku, cēlu elementu.
Ejot pastaigā, ir jākoncentrē sava uzmanība uz dzīvnieku, jo pastaigas laikā var gadīties daudzas negaidītas situācijas, tāpēc vienmēr jābūt tuvu savam mīlulim.
Britu klīniskā psiholoģe Džena Unvina sacīja, ka cilvēkiem visbiežāk veidojas atkarība no piecu veidu apstrādātiem pārtikas produktiem – picas, šokolādes, čipsiem, cepumiem un saldējuma, vēsta "Daily Mail".
Sabiedrībā zināmas personības - satura veidotājas Endija Kalniņa jeb Kalendy, Iveta Simsone un Svetlana Žigajeva, mūziķi Kato, Miks Dukurs un Miks Galvanovskis, kā arī fitnesa treneres un satura veidotājas Sendija Gabriela Oficiere un Danute Tamme, hokejists Jēkabs Rēdlihs ar sievu Ievu Zvaigzni-Rēdlihu, bloga lindasvirtuve.lv autore Linda Tellgrena un citi - bija pulcējušies uz vēl nebijušu piecu kārtu maltītes pusdienu piedzīvojumu.
Pikniks. Vai kaut kas var radīt tik brīnišķīgu vasaras tēlu, sākot no gaismas līdz vējam, kas tver lapu vainagu, kas sniedz ēnojumu, līdz maigi svilstošiem saules stariem?
Amerikā veikts pētījums, ka vidējais amerikānis katru dienu apēd piecas vai pat vairāk tējkarotes sāls. Tas ir apmēram 20 reizes vairāk, nekā ķermenim nepieciešams, raksta ucsfhealth.org.
Koncentrējoties tikai uz kaloriju patēriņu un sadedzināto kaloriju attiecību, tievētāji zaudē svarīgu faktoru, lai zaudētu svaru un gūtu panākumus: pareizo domāšanas veidu.
Sīpolus kultivē jau tūkstošiem gadu, un tie bija viena no galvenajām ēdienu sastāvdaļām daudzās senajās kultūrās, tostarp Mezopotāmijā, Ēģiptē un Grieķijā.
Eksperti apkopojuši noderīgus padomus, kas palīdzēs būt ilgtspējīgākiem šajos svētkos un rast jaunas idejas, kā izmantot svētku galda pārpalikumus ikdienā.
Lietuvas galvaspilsēta Viļņa pārsteidz ar daudzajiem restorāniem, kafejnīcām, krodziņiem un grila bāriem, kas vilināt vilina ļauties kulinārijas priekiem. Vecpilsētā un pilsētas centrā to ir tiešām daudz un tā ir iespēja gan palutināt sevi ar gardiem un tradicionāliem vietējiem ēdieniem, gan izgaršot pasaules valstu virtuvi, gan nesteidzīgi izbaudīt izsmalcinātas maltītes viesnīcu restorānos.
Domājot par gada tumšāko laiku, uzrunāju vienu no ēdienu recepšu aizraujošākajām radītājām Noru Sveci, lai uzzinātu, kā sabalansēt maltītes un kādus knifiņus pielietot virtuvē, lai ēdiens būtu gan gards, gan arī veselīgs.
Katram ir izveidojušies savi pusdienu paradumi darba laikā. Kāds no mājām ņem līdz pusdienu kārbiņu, tikmēr cits ietur maltītes kafejnīcās. Ja esat no tiem cilvēkiem, kas mēdz uz darbu ņemt līdzi pusdienas, tad atcerieties, ka no šiem produktiem vajadzētu izvairīties.
Nesen notikušajā izstādē "Riga Food" par konkursa "Latvijas Gada pavārs" uzvarētāju un "Reaton Zelta pavārnīca" ieguvēju kļuva 25 gadus vecā Valērija Čudova. Tā ir īsta sensācija, jo Valērija profesionālajā vidē vēl ir mazpazīstama - viņa strādā par pavāri tikai 4 gadus.
Ēdienu piegāžu platformas atvieglo ikdienu daudziem cilvēkiem. Nav vairs jāraizējas, ko celt galdā, ēdienu vienkārši var pasūtīt tiešsaistē. Šādu opciju izmanto lērums cilvēku visā pasaulē. Rošanai no Lielbritānijas gadījusies pavisam nelāga pieredze ar ēdiena pasūtīšanu tiešsaistē, vēsta "Daily Star".
Vasara ir visgaidītākais gadalaiks. Baudīt sauli un jūru ir mūsu apbalvojums par drūmajiem rudens un ziemas mēnešiem. Rīta kafija uz balkona vai terases garšo pavisam citādāk, kad plikām kājām var stāvēt uz vēsas zemes un klausītiet putnu čivināšanu.
Karaļnama šefpavārs Darens Makgreidijs atklāj, ka karalis Čārlzs III ir īsts gardēdis. Viņam vienmēr ir nepieciešams zināt, no kurienes nāk pārtika, kas tiek celta galdā, raksta portāls "Eat This, Not That".
Cīņa ar lieko svaru var būt ne tikai fiziski, bet arī emocionāli grūts process. Īpaši brīžos, kad šķiet, ka visu darām pēc labākās sirdsapziņas, bet svars nekrītas, vai gluži pretēji pieaug. Eksperti nosauc, kādi šķietami "labie" paradumi var veicināt svara pieaugumu.