Desmitiem tūkstošu evolūcijas gadu laikā cilvēki ir iemācījušies ēst tikai drošus pārtikas produktus, lai gan joprojām ir izņēmumi. Spilgts piemērs tam ir Laosa un Taizeme, kur ēdiens "koi pla" ir ļoti izplatīts, vēsta "Prozoro.net".
"Koi pla" ir sava veida salāti, kas ietver jēlas zivis, citronu sulu, garšvielas un garšaugus.
Problēma šajā ēdienā ir zivis, kas tiek nozvejotas Mekongas upē. Ļoti bieži tās ir inficētas ar parazītiskiem tārpiem, kas gatavošanas laikā netiek iznīcināti, jo nav augstas ēdiena pagatavošanas temperatūras.
Situāciju pasliktina tas, ka šie parazīti, nonākot organismā, izraisa vienu no agresīvākajiem vēža veidiem - holangiokarcinomu. Reģionā tas katru gadu nogalina līdz 20 tūkstošiem cilvēku.