ēdiens

1.okt 2022
Cilvēki, kuriem pēc ēšanas rodas ievērojamas cukura līmeņa svārstības asinīs, jūtas vairāk izsalkuši. Šī iemesla dēļ viņi dienas laikā apēd vairāk nekā citi, ziņo Nature.
11.aug 2022
Dietoloģe Sondra Kronberga izceļ septiņas pazīmes, kas var liecināt, ka jums ir neveselīgas "attiecības" ar ēdienu.
5.aug 2022
Internetā pieejami daudz un dažādi ēdienu gatavošanas padomi un triki. Bet vai tiem visiem var ticēt? Šefpavāri nosauc 5 izplatītākās kļūdas, kuras pieļaujam, gatavojot maltītes.
24.jūl 2022
“Kantar TNS” aptaujā TV3 raidījumā "900 sekundes" noskaidrots, cik bieži savā uzturā Latvijas iedzīvotāji lieto ātrās uzkodas, piemēram, picas, burgerus, frī kartupeļus un hotdogus.
2.jūl 2022
Dietalogs Kims Javics atklāj vērtīgu padomu visiem, kuri vēlas uzlabot savu miega kvalitāti, vēstīts portālā "Eat This, Not That."
25.jun 2022
Vai zini no kādiem produktiem atsakās uztura speciālisti? Šos ēdienus viņi paši neēstu un iekļāvuši "sliktajā" sarakstā, kas nozīmē, ka tie ne tikai mūsu organismam neko nedod, bet pat nodara tam ļaunumu. Portāls "The Healthy" uzskaitījis pārtikas produktus, no kuriem speciālisti iesaka ar steigu atteikties.
23.apr 2022
Kotletes ir viegli pagatavojams ēdiens. Ir kāds veikls triks, kas lai kotletes būtu gardas un sulīgas, raksta "belnovosti.by".
2.apr 2022
28. martā norisinājās "Oskara" balvu pasniegšanas ceremonija. Šefpavārs Volfgangs Pucka, kurš jau gandrīz 30 gadus gatavo zvaigznēm maltītes šajā pasākumā, atklāj ar ko mielojušās slavenības, raksta "The Sun".
20.mar 2022
Ņujorkā dzīvojošā Briana bija šokā par piedzīvot incidentu ar ēdiena kurjeru.
16.mar 2022
Reizēm gatavojot ēst sanāk nejauši to pārsālīt. Ko darīt, lai ēdiens atkal kļūtu baudāms?
2.mar 2022
Kāda medijos neidentificēta sieviete risina sarunas ar ātrās ēdināšanas restirānu tīklu KFC par kompensāciju pēc tam, kad viņa savā maltītē atrada fritētu tualetes papīru un gandrīz to apēda. Par to ziņo The Mirror.
1.mar 2022
Līdz 2050. gadam pasaules iedzīvotāju skaits pieaugs līdz 9 miljardiem cilvēku. Lai pabarotu šo cilvēku skaitu, būs nepieciešams divreiz vairāk olbaltumvielu.
17.feb 2022
Dietologs, medicīnas zinātņu doktors Mihails Ginzburgs pastāstīja, kādus pārtikas produktus nevajadzētu lietot uzturā Covid-19 pandēmijas laikā. Viņš par to runāja intervijā Ura.ru.
15.feb 2022
Eksperti izceļ piecus pasaules reģionus, kuros cilvēki dzīvo visgarāko mūžu - Sardīnija (Itālija), Okinava (Japāna), Ikaria (Grieķija), Nikoja (Kostarika), Loma Linda (Kalifornija). Izrādās, ka šajos reģionos ir īpaši iecienīti atsevišķi produkti, iespējams, pateicoties tiem, cilvēki spēj nodzīvot tik garu mūžu.
14.feb 2022
Speciālisti nosauc vienu pārtikas produktu grupu, kuru vīriešiem nevajadzētu iekļaut savā uzturā. Šie produkti atstāj nelabvēlīgu ietekmi uz sirdi, vēsta "Eat This, Not That".
1.jan 2022
Pamatīgu plānošanu un darbu var prasīt jau svētku galda sagatavošana svinībām, tādēļ nemaz negribas domāt, ko lai iesāk ar ēdienu, kas nākamajā dienā palicis pāri uz mielasta galda. Piedāvājam un izmēģinām paši idejas, kā realizēt svētku ēdienu "pārpalikumu"!
24.dec 2021
Krievijas ārste-dietoloģe un uztura speciāliste Alena Stepanova aģentūrai RIA Novosti pastāstīja, kāpēc krabju nūjiņu salātu cienītājiem to lietošana jāsamazina vai pat jāizslēdz no uztura.
27.nov 2021
Ātrās ēdināšanas ķēdes McDonald's darbinieks Aizeja Gili nofilmēja populārās sviestmaizes McRib tapšanas procesu. Daudzi interneta lietotāji bija nepatīkami pārsteigti par video redzēto, viņus satrauca netīrais aprīkojums un jēlās sastāvdaļas.
24.okt 2021
Ļaujoties radošai iedvesmai, iespējams maltīti padarīt par piedzīvojumu. Piedāvajam interesantu ideju paprikas vilcieniņa radīšanai.
2.okt 2021
Maskavas iedzīvotājs Konstantīns Bahurins, kurš pusotru gadu atteicās no ēdiena un dzēra tikai tēju un ūdeni, intervijā portālam Lenta.ru aprakstīja savu pieredzi.