ēdiens

29.okt 2023
Domājot par gada tumšāko laiku, uzrunāju vienu no ēdienu recepšu aizraujošākajām radītājām Noru Sveci, lai uzzinātu, kā sabalansēt maltītes un kādus knifiņus pielietot virtuvē, lai ēdiens būtu gan gards, gan arī veselīgs.
13.okt 2023
Katram ir izveidojušies savi pusdienu paradumi darba laikā. Kāds no mājām ņem līdz pusdienu kārbiņu, tikmēr cits ietur maltītes kafejnīcās. Ja esat no tiem cilvēkiem, kas mēdz uz darbu ņemt līdzi pusdienas, tad atcerieties, ka no šiem produktiem vajadzētu izvairīties.
19.sep 2023
Nesen notikušajā izstādē "Riga Food" par konkursa "Latvijas Gada pavārs" uzvarētāju un "Reaton Zelta pavārnīca" ieguvēju kļuva 25 gadus vecā Valērija Čudova. Tā ir īsta sensācija, jo Valērija profesionālajā vidē vēl ir mazpazīstama - viņa strādā par pavāri tikai 4 gadus.
3.sep 2023
Ēdienu piegāžu platformas atvieglo ikdienu daudziem cilvēkiem. Nav vairs jāraizējas, ko celt galdā, ēdienu vienkārši var pasūtīt tiešsaistē. Šādu opciju izmanto lērums cilvēku visā pasaulē. Rošanai no Lielbritānijas gadījusies pavisam nelāga pieredze ar ēdiena pasūtīšanu tiešsaistē, vēsta "Daily Star".
23.jūl 2023
Sestdien, 9.septembrī, notiks ikgadējais Zaubes savvaļas kulinārais festivāls, aģentūru LETA informēja organizatoru pārstāve Indra Paseka.
2.jūl 2023
Vasara ir visgaidītākais gadalaiks. Baudīt sauli un jūru ir mūsu apbalvojums par drūmajiem rudens un ziemas mēnešiem. Rīta kafija uz balkona vai terases garšo pavisam citādāk, kad plikām kājām var stāvēt uz vēsas zemes un klausītiet putnu čivināšanu.
22.jun 2023
Karaļnama šefpavārs Darens Makgreidijs atklāj, ka karalis Čārlzs III ir īsts gardēdis. Viņam vienmēr ir nepieciešams zināt, no kurienes nāk pārtika, kas tiek celta galdā, raksta portāls "Eat This, Not That".
8.jun 2023
Nākamajās viesībās, gatavojot rīsus, pielietojiet šo pavisam vienkāršo, bet tajā pašā laikā glīto rīsu pasniegšanas metodi!
10.mai 2023
Cīņa ar lieko svaru var būt ne tikai fiziski, bet arī emocionāli grūts process. Īpaši brīžos, kad šķiet, ka visu darām pēc labākās sirdsapziņas, bet svars nekrītas, vai gluži pretēji pieaug. Eksperti nosauc, kādi šķietami "labie" paradumi var veicināt svara pieaugumu.
24.apr 2023
Smaržām ir milzīga nozīme mūsu dzīvē. Atcerieties, kāds šoks daudziem no mums bija ožas zudums korona vīrusa laikā – bez smaržām un smakām dzīve it kā zaudēja krāsu, tā bija kļuvusi melnbalta.
9.apr 2023
Restorānu industrijā valdošā sīvā konkurence un mūžīgā sacensība par to, kurš iegūs kāroto "Michelin" zvaigzni, liek šefpavāriem radīt arvien neparastākus ēdienus, pievienojot tiem retas un grūti iegūstamas sastāvdaļas, vēsta kanāls "National Geographic".
22.feb 2023
Ēdiens ne tikai palīdz mazināt izsalkumu, sniegt enerģiju, bet arī var veicināt labu veselību. Piemēram, labai smadzeņu darbībai iesaka ēst lasi, riekstus, ogas, bet vai zināt, kuri produkti var kaitēt atmiņai, kā arī citādāk negatīvi ietekmēt smadzeņu darbību?
9.feb 2023
Lielveikalos mūsdienās var iegādāties teju visu. Lai atvieglotu mūsu ikdienu, pārtikas veikali piedāvā dažādās produktu sagataves, lai ēst gatavošana būtu pavisam vienkārša un ātra. Šādu gatavu produktu iegāde pamatīgi atvieglo mūsu ikdienu. Šefpavāri izceļ, ko nekādā gadījumā veikalā nevajadzētu pirkt gatavu.
25.jan 2023
Mēdz sacīt, ka viss jaunais ir labi aizmirsts vecais. Pavārgrāmatu autori jau izsenis ne tikai piedāvāja ēdienu receptes, bet arī izglītoja lasītājus par dažādu produktu uzturvērtību.
18.jan 2023
Vai brīdis pēc gadu mijas ir īstais laiks, lai pievērstos veselīga uztura ieteikumiem? Jā - ir pārliecināti speciālisti, jo tieši tagad daudzi izvērtē savus un ģimenes ieradumus un prātā ir jaunas ar veselību un labāku dzīvi saistītas apņemšanās. Tāpēc sertificētā uztura speciāliste "Veselības centru apvienībā" Anita Baumane un "Mēness aptiekas" farmaceite Linda Fevraļeva atgādina vairākas ar uzturu saistītas veselībai īpaši nozīmīgas patiesības.
17.jan 2023
Gada aukstajā sezonā mūsu platuma grādos cilvēka organismam nepieciešama īpaša aizsardzība un papildu enerģija. To var iegūt, sabalansējot uzturu un nodrošinot sevi ar pareizo «degvielu». Aukstais un tumšais laiks ietekmē organismu: bieži vien kļūstam mazkustīgāki, vairāk laika pavadām siltās iekštelpās. Ja esam mazāk fiziski aktīvi, vielmaiņa palēninās.
13.jan 2023
Šobrīd Eiropas Savienībā ir reģistrētas 925 aizsargātas ģeogrāfiskās izcelsmes norādes, tostarp Latvijas produkti «Rucavas baltais sviests» un «Carnikavas nēģi». Nu tiem pievienojušies arī «Salacgrīvas nēģi». Eiropas Komisijas regula par Salacgrīvas nēģu iekļaušanu reģistrā stājusies spēkā pērnā gada 12. decembrī.
31.dec 2022
Ēdiena pasūtīšana internetā un to piegāde ar kurjeru līdz pat namdurvīm kļūst arvien populārāka ne tikai Latvijā, bet arī citviet pasaulē. Diemžēl neiztikt arī bez dažādiem starpgadījumiem.
6.nov 2022
Covid-19, karš Ukrainā, personīgās problēmas darbā un ģimenē - tas viss atstāj negatīvu iespaidu uz mūsu mentālo veselību. Svarīgi ir ikdienā parūpētie ne tikai par fizisko veselību, bet arī garīgo veselību. To var veikt dažādi sākot no labas rutīnas ieviešanas un beidzot arī tādu pārtikas produktu ēšanu, kas var uzlabot garastāvokli.
5.nov 2022
Ik viens vēlas dzīvot veselīgu un garu mūžu. Lai tā notiktu nepieciešams rūpēties par savu veselību. Kā zināms, lai būtu laba veselība, nepieciešams nodarboties ar fiziskām aktivitātēm un ēst veselīgu pārtiku.