Zaube aicina iepazīt savvaļas ēdienu garšas

© Vladislavs Proškins/f64

Sestdien, 9.septembrī, notiks ikgadējais Zaubes savvaļas kulinārais festivāls, aģentūru LETA informēja organizatoru pārstāve Indra Paseka.

Šogad festivāls pārcelts no jūlija uz rudens sākumu, lai izmantotu bagātīgās rudens veltes. Rudens garšas parādīsies gan piedāvātajos ēdienos, meistarklasēs, gan arī praktiķu padomos, kā pārtiku sagatavot ziemai.

Ar savām zināšanām savvaļas ēdiena gatavošanas meistarklasēs dalīsies pazīstamie pavāri Ingmārs Ladigs un Renārs Purmalis, savas prasmes demonstrēs Vineta Cipe un Sandra Matule no raidījuma "Īstas latvju saimnieces".

Savā ēdiena gatavošanas pieredzē dalīsies Zaubes mednieku un makšķernieku kolektīvs. Veselīga dzīves veida eksperti dalīsies atziņās kā gūt labumu no dabas veltēm sava organisma stiprināšanai, būs arī meistarklases bērniem.

Norisināsies arī dažādi konkursi ar balvām un radošās darbnīcas. Piemēram, bērza tāšu darbnīca, rotu gatavošana no dabas materiāliem, recepšu skicēšana un citas.

Festivāla noslēgumā apmeklētāji varēs baudīt etno grupas "Tā kā pērn" sniegumu, dejot. Festivālu vadīs Māris Grigalis.

Svarīgākais