ēdiens

2.sep 2018
Klāt rudens un jauns skolas gads, bērni atgriežas no brīvlaika, un visi kopā sākam gatavoties gada tumšajiem mēnešiem. Labi zināmas, bet vasaras bezrūpībā mazliet piemirsušās atziņas, lai rudens iesnas mestu līkumu, mācībās labi veiktos un jauna diena sāktos moži un ar prieku, atgādina "Euroaptiekas" farmaceite Ieva Zvagule.
2.sep 2018
Karsto un tveicīgo laiku nomainījusi rudenīga veldze, tāpēc atkal ir īstais laiks atpūtu pludmalē aizstāt ar citu Latvijas vietu apskati, doties dabā un baudīt ne vien mūsu zemes skaistumu, bet arī kādu stiprinošu piknika maltīti! Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā radošas receptes rudenīgam piknikam, kas priecēs gan lielus, gan mazus atpūtniekus!
1.sep 2018
Kāda ķīniešu filmu studija uzņem ēdienu reklāmas. Neticami, bet aiz iespaidīgajiem efektiem slēpjas patiesībā ikdienā izmantojamas un vienkāršas lietas.
30.aug 2018
Diētas ārste un Rīgas Stradiņa universitates Sporta un uztura katedras lektore Lolita Neimane teic, ka uzturzinātnē tagad pastāv tik daudz dažādu viedokļu, kas ne vienmēr ir balstīti zinātniskos pierādījumos, un daudzi cilvēki tiek maldināti.
28.aug 2018
Latvijas iedzīvotājiem aizvien svarīgāk kļūst tas, kādus produktus izvēlēties, kā tiek pagatavots ēdiens un kas iekļauts ikdienas ēdienkartē. Pēdējo trīs gadu laikā sabiedrības zināšanas par veselīgu uzturu ir ievērojami uzlabojušās, liecina Rimi un SKDS veiktais ēšanas ieradumu pētījums “Kā ēd Latvijā?”.
26.aug 2018
Portālā "sudzibas.lv" kāda persona pastāstījusi par savu pusdienu maltīti, kas nebija tik garšīga, kā bija cerēts.
23.aug 2018
Kāda sieviete portālā "sudzibas.lv" izstāstījusi, cik nelāgi beigusies maltītes pasūtīšana restorānā "Gan Bei".
19.aug 2018
Lai arī dārzeņi būtu jāēd vairākas reizes dienā, “Maxima Latvija” aptauja liecina, ka 57% Latvijas iedzīvotāju tos ēd reizi nedēļā un vēl retāk. Vaicāti par galvenajiem šķēršļiem aptaujātie norāda laika trūkumu to pagatavošanai (20%), veselīgu paradumu trūkumu lietot dārzeņus ikdienā (17%) un nezināšana, cik daudz šos produktus jālieto uzturā (16%).
5.aug 2018
Sāp, dedzina, spiež kuņģi - kuram gan nav gadījies piedzīvot šīs nepatīkamās sajūtas pēc brangākas maltītes vai pat bez redzama iemesla! Slikta dūša, vēdera pūšanās, vēdera izejas traucējumi un citi nepatīkami simptomi ir izplatīti labsajūtas traucēkļi, taču var izrādīties itin vienkārši novēršami, nedaudz parūpējoties par savu gremošanas sistēmu. Kā to izdarīt? Ieteikumus sniedz “Euroaptieka” farmaceite Ieva Zvagule.
31.jūl 2018
Ķīnas pilsētā Lujangā, par godu vēžu mielastam, tapis divas tonnas liels ēdiens, kura tapšanā izmantoti vairāk nekā 1000kg vēžu, augļi un alus.
31.jūl 2018
Vasaras vakariem piemīt īpaša burvība - iespējams ne tikai baudīt skaistus saulrietus un laiski pavadīt laiku kopā ar mīļajiem pie jūras vai piemājas dārzā, bet arī iepriecināt sevi un līdzcilvēkus ar gardām vakariņām un desertiem brīvā dabā. Ja vēlies pagatavot restorāna cienīgu un izsmalcinātu desertu, talkā nāks Francijas garšas. Rimi Gardēde Liene Zemīte stāsta, kā pagatavot burvīgus franču desertus.
29.jūl 2018
Sviests kulinārijā jau izsenis ir bijis īpaši iecienīts, un mūsdienās tas ir kļuvis par daudzu cilvēku neatņemamu uztura sastāvdaļu. Tam ir patīkama garša un smarža, un sviests labi der gan kā biezinātājs mērcēm un kūkām, gan kā garšu papildinājums vienkāršiem kartupeļiem ar dillēm. Taču sviests satur daudz kaloriju, un savu ēdienkarti vēlams daudzveidot, sviestu aizstājot arī ar citām garšām. Par to, ko izmantot sviesta vietā, stāsta uztura speciāliste Olga Ļubina un Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis.
22.jūl 2018
Karsta un saulaina vasara nenoliedzami ir pludmales atpūtas laiks. Visi zina, ka, baudot ūdens priekus, ēstgriba ir sevišķi laba, jo īpaši, ja atpūta ir aktīva. Bieži vien atpūtnieki ņem līdzi ēdienu, taču aizmirst par svarīgāko — pārtikas drošumu, jo karstumā visi ēdieni bojājas daudz ātrāk. Viens no risinājumiem ir ieturēt maltīti kādā pludmales kafejnīcā, apēdot hotdogu vai citu ātro uzkodu, taču daudz veselīgāki risinājumi ir atrodami tuvējā veikala plauktos. Ko veselīgu, sātīgu un garšīgu ņemt līdzi uz pludmali, izstāstīs ELVI uztura speciāliste un pavāre Jevgēnija Jansone.
19.jūl 2018
Krievijā ierosināta krimināllieta, lai noskaidrotu 14 gadus vecas skolnieces nāves apstākļus.
14.jūl 2018
Krievijā, Kurgānas apgabalā, kafejnīcā "Katerok" klienti ēdināti ar pārtiku, kurai derīguma termiņš beidzies pirms pieciem gadiem. Šādu pārkāpumu atklājis Krievijas pārtikas kvalitātes uzraudzības dienests "Rosseļhoznadzor".
10.jūl 2018
Kāda sieviete dalījusies ar negatīvu pieredzi, pasūtot ēdienu Latvijā iecienītā kafejnīcā.
6.jūl 2018
Šajā vasarā piecas Latvijas slavenības - dažādu dzīvesstilu eksperti - Jaunās Teikas rajonā rīkos īpašu pasākumu sēriju, kuras mērķis ir izzināt Rīgas ielu ēdienu (street food) nišu, kā arī meklēt jaunas garšas un pieredzes. Pasākumos būs iespēja pārliecināties, cik daudzveidīga un garšām bagātīga ir dažādo Rīgas ielu ēdienu kultūra, kā arī atklāt pašlaik labākos ielu ēdienu jeb street food tirgotājus.
photo_camera
28.jun 2018
Kāda jauniete apgalvo, ka ātrās ēdināšanas uzņēmuma "McDonald`s" nopirktā burgerā atradusi daļu no beigtas peles, vēsta "Fox News".
25.jun 2018
''New York Times'' futbola apskatnieks Rorijs Smits, kurš Krievijā atrodas PK futbolā dēļ, uz diennakti ilgo vilciena braucienu Jekaterinburga-Samāra devās bez līdzi paņemtiem ēdieniem.
19.jun 2018
Līgo svētki saistās ar kopā būšanu – vainagu pīšanu, dziedāšanu un lēkšanu pāri ugunskuram. Arī ēdiena gatavošana un baudīšana veicina ģimenes kopības sajūtu, tādēļ AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar bloga upene.lv autori Anniju Mihelsoni piedāvā piecas receptes, ko viegli pagatavot Līgo svētku galdam kopā ar bērniem.