Šajā vasarā piecas Latvijas slavenības - dažādu dzīvesstilu eksperti - Jaunās Teikas rajonā rīkos īpašu pasākumu sēriju, kuras mērķis ir izzināt Rīgas ielu ēdienu (street food) nišu, kā arī meklēt jaunas garšas un pieredzes. Pasākumos būs iespēja pārliecināties, cik daudzveidīga un garšām bagātīga ir dažādo Rīgas ielu ēdienu kultūra, kā arī atklāt pašlaik labākos ielu ēdienu jeb street food tirgotājus.
''New York Times'' futbola apskatnieks Rorijs Smits, kurš Krievijā atrodas PK futbolā dēļ, uz diennakti ilgo vilciena braucienu Jekaterinburga-Samāra devās bez līdzi paņemtiem ēdieniem.
Līgo svētki saistās ar kopā būšanu – vainagu pīšanu, dziedāšanu un lēkšanu pāri ugunskuram. Arī ēdiena gatavošana un baudīšana veicina ģimenes kopības sajūtu, tādēļ AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar bloga upene.lv autori Anniju Mihelsoni piedāvā piecas receptes, ko viegli pagatavot Līgo svētku galdam kopā ar bērniem.
Grilēt var dažāda veida gaļu, zivis, dārzeņus un pat augļus, bet katram no šiem produktiem izteiktu garšu var piešķirt ar dažādām šķidrajām un sausajām marinādēm, kā arī BBQ mērcēm, rosina AS Santa Maria sabiedriskās ēdināšanas daļas vadītāja Sanda Stalbova.
Benjaforna “Saina” Četsadakana, 22 gadus veca lomu spēļu aktīviste un modele no Ratčaburi, Taizemē, atveido slavenības, izmantojot ēdienu, vēsta portāls "BuzzFeed".
Katrs no mums noteikti ir piedzīvojis situāciju, kad aizejot uz restorānu, vai pagatavojot gardu maltīti mājās sākumā to “apēdam ar acīm”, iemūžinot to sociālajos tīklos un tikai tad ķeroties klāt ēdiena baudīšanai. Lai lieki netērētu laiku un spētu nofotografēt nevainojamu foto viedtālruņu ražotājs "Huawei" kopā ar recepšu bloga autori Krustnaglina.lv Katrīnu Mami dalās praktiskos ēdiena fotografēšanas padomos.
Pēdējos gados pārtikas produktu segmentā aug pieprasījums pēc vegāniskiem un veģetāriem produktiem un kļūst plašāks arī to personu loks, kas ar prieku izslēdz no uztura dzīvnieku izcelsmes produktus. Šo tendenci novēro arī nacionālais mazumtirgotājs ELVI, tāpēc sadarbībā ar pārtikas tehnoloģi un uztura eksperti Dzintru Koktu piedāvā iepazīt veģetāriešiem un vegāniem ieteicamos produktus.
Neierobežota daudzuma picu utopija Lielbritānijas festivālā ''Notting Hill Pizza Festival'' aizvadītajā nedēļas nogalē piedzīvojusi fiasko, informē BBC.
''Food Photographer of the Year'' konkursā noskaidrotas aizvadītā gada labākās ēdiena fotogrāfijas. No 8000 fotogrāfijām par labāko tika atzīts foto, kurā iemūžināta zveja Indijā.
Lai arī veselīga dzīvesveida jomā ir vērojamas pozitīvas izmaiņas - arvien vairāk cilvēku interesējas par to, ko un kā darīt savas veselības un labsajūtas uzlabošanai -, kopējie rādītāji joprojām atklāj, ka Latvijas iedzīvotāji par maz kustas, ir mazaktīvi un piekopj neveselīgas ēšanas ieradumus. Kā palīdzēt sev pievērsties veselīgākam dzīvesveidam un mainīt esošo situāciju - par to BENU Aptiekas rīkotajā diskusijā sprieda savu jomu speciālisti un eksperti.
Pēc garās ziemas svarīgi uzņemt organismam nepieciešamās uzturvielas, īpaši, ja tiek ievērots gavēnis. Veselīga dzīvesveida entuziaste Līga Andžāne piedāvā piecas gardas, neierastas un gavēņa laikam atbilstošas brokastu kokteiļu receptes, kas derēs arī vegānisma piekritējiem.
Par spīti Latvijas iedzīvotāju cerībām, marts nav atnācis ar sauli un siltumu. Aukstais laiks ietekmē pircēju uzvedību: nacionālā mazumtirgotāja ELVI dati liecina, ka joprojām veicam ziemai raksturīgus pirkumus. Taču, kamēr sapņojam par saulainām dienām, derētu atcerēties - ieilgusi ziema var veicināt D vitamīna trūkumu, kas Latvijas iedzīvotājiem ir īpaši izteikts.
Gaļas pārstrādes uzņēmums "Forevers" sadarbībā ar pētījumu aģentūru RAIT veiktajā pētījumā par patērētāju iepirkšanās paradumiem noskaidrojis pirktākos gaļas produktus Latvijā. Kā TOP 3 produktus pircēji izvēlas svaigu vistas gaļu, svaigu cūkgaļu un kūpinātu gaļu.
Šodien, 13.janvārī, Vecrīgā otro gadu notiks ielu ēdiena festivāls jeb Riga Street food festival, kurā piecpadsmit Rīgas restorānu šefpavāri pieņēmuši izaicinājumu ziemas spelgonī meklēt ziemas sezonai raksturīgās garšas. Pasākuma laikā no 13:00 līdz 20:00 apmeklētāji aicināti izbaudīt uz uguns gatavotu ēdienu, kas apvienos pirmatnīgo un mūsdienīgo.