Karsto un tveicīgo laiku nomainījusi rudenīga veldze, tāpēc atkal ir īstais laiks atpūtu pludmalē aizstāt ar citu Latvijas vietu apskati, doties dabā un baudīt ne vien mūsu zemes skaistumu, bet arī kādu stiprinošu piknika maltīti! Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā radošas receptes rudenīgam piknikam, kas priecēs gan lielus, gan mazus atpūtniekus!
Sastāvdaļas (4-6 personām)
16 mazās rudzu maizes šķēles (vai 8 lielās),
200 g smalki sagrieztas vārītās vistas gaļas bez ādas,
1 neliels gurķis, sagriezts mazos kubiņos,
1 tējk. sinepju ar graudiņiem,
40 g smalki sakapātu valriekstu,
100 g turku jogurta,
~5 g svaiga, smalki sakapāta bazilika,
sāls, melnie pipari pēc garšas.
Pagatavošana
1) Lielā bļodā sajauciet vistas gaļu, gurķi, valriekstus. Citā trauciņā samaisiet turku jogurtu ar sinepēm un bazilika lapiņām. Mērci kopā ar vistu un pārējām sastāvdaļām sajauciet viendabīgā maisījumā, pievienojot sāli un melnos piparus pēc garšas.
2) Uz vienas maizes šķēles uzsmērējiet ~1 ēdamk. vistas salātu (ja izmanto lielas maizes šķēles, jāuzsmērē ~2 ēdamk.), izlīdziniet un piespiediet ar otro maizes šķēli.
3) Pirms pasniegšanas sendvičus pārgrieziet uz pusēm, lai uzkodas būtu ērtākā izmērā!