ēdiens

24.mai 2018
Pēdējos gados pārtikas produktu segmentā aug pieprasījums pēc vegāniskiem un veģetāriem produktiem un kļūst plašāks arī to personu loks, kas ar prieku izslēdz no uztura dzīvnieku izcelsmes produktus. Šo tendenci novēro arī nacionālais mazumtirgotājs ELVI, tāpēc sadarbībā ar pārtikas tehnoloģi un uztura eksperti Dzintru Koktu piedāvā iepazīt veģetāriešiem un vegāniem ieteicamos produktus.
17.mai 2018
Neierobežota daudzuma picu utopija Lielbritānijas festivālā ''Notting Hill Pizza Festival'' aizvadītajā nedēļas nogalē piedzīvojusi fiasko, informē BBC.
7.mai 2018
''Food Photographer of the Year'' konkursā noskaidrotas aizvadītā gada labākās ēdiena fotogrāfijas. No 8000 fotogrāfijām par labāko tika atzīts foto, kurā iemūžināta zveja Indijā.
15.apr 2018
Lai arī veselīga dzīvesveida jomā ir vērojamas pozitīvas izmaiņas - arvien vairāk cilvēku interesējas par to, ko un kā darīt savas veselības un labsajūtas uzlabošanai -, kopējie rādītāji joprojām atklāj, ka Latvijas iedzīvotāji par maz kustas, ir mazaktīvi un piekopj neveselīgas ēšanas ieradumus. Kā palīdzēt sev pievērsties veselīgākam dzīvesveidam un mainīt esošo situāciju - par to BENU Aptiekas rīkotajā diskusijā sprieda savu jomu speciālisti un eksperti.
20.mar 2018
Pēc garās ziemas svarīgi uzņemt organismam nepieciešamās uzturvielas, īpaši, ja tiek ievērots gavēnis. Veselīga dzīvesveida entuziaste Līga Andžāne piedāvā piecas gardas, neierastas un gavēņa laikam atbilstošas brokastu kokteiļu receptes, kas derēs arī vegānisma piekritējiem.
20.mar 2018
Par spīti Latvijas iedzīvotāju cerībām, marts nav atnācis ar sauli un siltumu. Aukstais laiks ietekmē pircēju uzvedību: nacionālā mazumtirgotāja ELVI dati liecina, ka joprojām veicam ziemai raksturīgus pirkumus. Taču, kamēr sapņojam par saulainām dienām, derētu atcerēties - ieilgusi ziema var veicināt D vitamīna trūkumu, kas Latvijas iedzīvotājiem ir īpaši izteikts.
19.mar 2018
Gaļas pārstrādes uzņēmums "Forevers" sadarbībā ar pētījumu aģentūru RAIT veiktajā pētījumā par patērētāju iepirkšanās paradumiem noskaidrojis pirktākos gaļas produktus Latvijā. Kā TOP 3 produktus pircēji izvēlas svaigu vistas gaļu, svaigu cūkgaļu un kūpinātu gaļu.
photo_camera
10.mar 2018
Mairis sociālajā tīklā "Facebook" dalījies ar nepatīkamu pieredzi, ieturot maltīti picērijā Jelgavā.
13.jan 2018
Šodien, 13.janvārī, Vecrīgā otro gadu notiks ielu ēdiena festivāls jeb Riga Street food festival, kurā piecpadsmit Rīgas restorānu šefpavāri pieņēmuši izaicinājumu ziemas spelgonī meklēt ziemas sezonai raksturīgās garšas. Pasākuma laikā no 13:00 līdz 20:00 apmeklētāji aicināti izbaudīt uz uguns gatavotu ēdienu, kas apvienos pirmatnīgo un mūsdienīgo.
9.jan 2018
Dina pauž sašutumu portālā "sūdzības.lv" par ēdiena kvalitāti kādā ēdināšanas vietā Rīgā.
31.dec 2017
Tradicionāli Jaungada naktī galdā ir rasols. Taču plašsaziņas līdzekļos parādījusies satraucoša informācija, ka tautā iecienītais ēdiens ir apdraudēts, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
28.dec 2017
Jaunā gada sagaidīšana visbiežāk nav iedomājama bez bagātīgi klātiem galdiem, un parasti netrūkst arī grādīgāku un stiprāku dzērienu, kurus svētku reizēs iedzeram arī vairāk nekā vajadzētu. Nereti diena pēc svētkiem nāk ar smagām sekām: galvassāpēm, sliktu dūšu u.c. veselības problēmām. Lai palīdzētu izvairīties no šādām sekām, tiek lietoti dažādi līdzekļi, taču nereti organismam tiek nodarīts vēl lielāks kaitējums. Uztura speciālisti iesaka, ko darīt, lai arī dienas pēc svētkiem būtu patīkamas.
28.dec 2017
Gan garie un tumšie rudens vakari, gan drēgnie laikapstākļi gada nogalē cilvēkus mudina vairāk uzturēties mājās un biežāk sevi palutināt ar kādu gardu ēdienu, tāpēc tieši rudenī un ziemā parādās lielāks risks iegūt liekus kilogramus vai ciest no pārēšanās.
17.dec 2017
Latvijas iedzīvotāji visbiežāk taupa uz ceļojumu, kafejnīcu un restorānu apmeklējumu, kā arī izklaides rēķina, liecina cenu salīdzināšanas portāla "Gudriem.lv" pētījuma rezultāti.
14.dec 2017
Lielākais pašmāju gaļas pārstrādes uzņēmums "Forevers" veiktajā aptaujā par ēst gatavošanas paradumiem Latvijā noskaidrojis, ka 98% aptaujāto ēdienu gatavo mājās. Lielākā daļa gatavo gandrīz katru dienu, tajā skaitā gaļas ēdienus, savukārt tikai 6.2% respondentu gatavo brīvdienās un retāk.
12.dec 2017
Urugvajā uzstādīts ginesa rekords - noorganizēts pasaulē lielākais bārbekjū. Vairāk nekā simts dalībnieku metās gaļas grilēšanas priekos.
11.dec 2017
21 % Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka viņiem piemīt tāds kaitīgs ieradums kā neveselīga ēšana, liecina “Mana Aptieka & Apotheka Veselības indekss”. Šo cilvēku vidū vairākums arī atbildēja, ka kopumā ietur neveselīgu dzīvesveidu. Bet piektdaļa (24 %) no tiem, kas mēdz neveselīgi ēst, norādīja arī, ka ikdienā ne pietiekami daudz sporto.
10.dec 2017
Latvijas iedzīvotāji izvēlas ēst arvien veselīgāk, vairāk pievēršot uzmanību pārtikas produktu sastāvam un atturoties no produktiem ar daudz E vielām, atzina ogu un augļu pārstrādes uzņēmuma "Puratos Latvia" vadītājs Aigars Balodis.