Vai tu jau nevari sagaidīt Ziemassvētkus? Neesi vienīgais. Lai nebūtu jābažījas par to, ko celt svētku galdā, kādas vēl nebijušas uzkodas varētu pagatavot, tad ieskaties te. Šī recepte tev noteikti noderēs, un garantējam – uzkoda būs tik garda, ka gribēsi pirkstus aplaizīt.
Tev vajadzēs:
1. Vispirms uz galda izrullē mīklu. Sagatavo divas mīklas pamatnes.
2. No vienas izgriez salaveča portreta kontūru tā, kā redzams attēlā.
3. Pēcāk uzliec mazliet kečupa katra atgriezuma viducī. Pa virsu tam mazliet krēmsiera.
4. Kad tas izdarīts, katru atgriezumu uzrullē mīklas bumbiņā. Pēc tam uzklāj cepampapīru uz pannas, uzklāj pirmo mīklas kārtu uz tās.
5. Tad paņem otru mīklas pamatni un izgriez tādu pašu salaveča portreta siluetu kā iepriekšējo, dari visu tāpat.
6. Izkausē sviestu un izspied ķiploku, pēc tam to iemaisi tur.
7. Kad tiktāl esi ticis, ar virtuves otiņu bagātīgi apsmērē mīklas pamatni ar izkausēto sviestu.
8. Paņem trešo mīklas pamatni un pusi noklāj ar rīvētu mocarellas sieru.
9. Tad saloki mīklu uz pusēm un novieto uz pannas tā, kā redzams attēlā.
10. Pēcāk ar nazi veic slīpus izgriezumus uz pārlocītās mīklas pamatnes.
11. Tad savirpini mīklu. Izveidosies vecīša bārda.
12. Pēc tam uz mīklas pamatnes uzliec vēl strēmelēs sagrieztu mīklu un savirpini to.
13. Pēc tam ielūkojies attēlā un izveido salavecīša cepuri, uzliec iepriekš uzveltās bumbiņas.
14. Kad tas izdarīts, apsmērē mīklu ar sakulto olu.
15. Pēc tam sakul vēl vienu olas dzeltenumu, kuram pievieno sarkanu pārtikas krāsvielu. To izmantosi, lai nokrāsotu vecīša cepuri.
16. Dekorējot, acu vietā izmanto melnās olīvas.
17. Cerams, ka jau iepriekš iedomājies ieslēgt krāsni, lai tā uzsiltu. Tagad salavecīti liec cepties cepeškrāsnī uz 20 minūtēm 180 grādu temperatūrā.
18. Gardums gatavs! Lai labi garšo!