"Esmu diezgan izvēlīga ēdāja tajā izpratnē, ka man ir svarīgi, lai ēdiens būtu veselīgs. Man patīk skaistas lietas, tāpēc pievēršu uzmanību ne vien ēdiena garšai, bet arī izskatam, turklāt – kā svētkos, tā ikdienā," savas pamatprasības pret dzīves prozaisko pusi pauž LNT raidījuma Tautas balss vadītāja Elīna Doļģe.
Fenheli pazīst kā garšaugu un arī ārstniecības augu. Tas ir čemurziežu dzimtas pārstāvis, kuru jau izsenis augstu vērtē tā maigā aromāta dēļ, kas atgādina anīsa liķieri. Fenhelim piemīt patīkama smarža un saldena garša.
Izpētīts, ka tautas, kurās daudz ilgdzīvotāju, savā ēdienkartē iekļauj pamatīgu zaļumu klāstu. Zaļumu ēšana, protams, nav vienīgais ilga mūža nosacījums, tomēr ļoti veselīgs un labs ieradums.
Kā zināms, ēšana visiem rada prieku, arī kopības izjūtu, sabiedriskumu un veido kultūru. Glikēmiskais indekss (saīsināti GLYX) nosaka, vai cilvēks būs tievs vai resns.
Sparģeļu laiks ir tad, kad zied maijpuķītes, ceriņi un dzied putniņi. Vairākās Eiropas valstīs sparģeļi ir pavasara simbols, tiem par godu pat rīko īpašus svētkus. Sparģeļu sezona turpinās līdz Jāņiem.