Ēdieni

23.nov 2009
Vēlaties zupai piemest tikko plūktu lauru lapu? Rudens drēgnumā palutināt sevi ar maigām biešu lapiņām vai tikko šķītiem lociņiem? Atliek vien ķerties pie darba, lai arī jūsu mājās sazaļotu garšaugu dārziņš.
23.nov 2009
Jaunajos Fiskars Takumi nažos nemainīgi augstā kvalitāte apvienota ar Japānas tradīcijām, iedvesmojoties no unikālā slīpā dizaina, kas raksturīgs šīs kultūras gatavošanas rīkiem.
17.nov 2009
"Mana mamma izcili gatavo ēst, bet tēvs ir kaislīgs makšķernieks, tāpēc kopš bērnības esmu varējusi baudīt daudzveidīgu un garšīgu ēdienu.
14.nov 2009
Skābētus kāpostus šajā laikā prasmīgas saimnieces parasti jau ir sarūpējušas pašas, atliek vien izvēlēties, kādus ēdienus no tiem gatavot, – sautēt, izmantot tos salātos, bet varbūt ir kāre pēc pīrādziņiem ar kāpostiem.
10.nov 2009
5. novembrī, restorāns visus gardēžus aicināja uz savas jaunās zāles „Vīns Un Zivis” oficiālu atklāšanu.
9.nov 2009
Izrādās, ka brūnais cukurs, ko iegūst no cukurniedrēm, parādījies vēl agrāk nekā baltais cukurs.
7.nov 2009
Daudzi Latvijas pavāri šobrīd ir devušies prom no valsts, lai citviet pārlaistu ekonomisko krīzi.
7.nov 2009
Sulu slāpju remdēšanai vai piedzeršanai pie ēdiena parasti izvēlamies tāpēc, ka tā mums garšo.
7.nov 2009
"Pirms kādiem desmit gadiem apmeklēju "Dzīves skolas" nodarbības, kur tika sludināti veselīgas dzīves pamatprincipi. Ja atmiņa neviļ, uzsvars tika likts uz medu, vingrošanu un pirti. Šobrīd manā dzīvē vairs palicis tikai medus," vērtējoši saka foto ziņu aģentūras f64 fotogrāfs Kaspars Krafts.
13.okt 2009
Veselīga uztura speciālisti latviešu tradicionālo virtuvi var uzslavēt par plašo biezpiena izmantojumu.
25.sep 2009
Ko izvēlēties – krējumu vai tā dēvēto krējuma izstrādājumu? Ņemt to, kas lētāks, vai tomēr papētīt produkta sastāvu un pārdomāt varbūtējos plusus un mīnusus? Kad naudas kļuvis mazāk, pircēji produktus izvēlas rūpīgāk.
22.sep 2009
Nav tik sens laiks, kad daudzās virtuvēs parādījās mikroviļņu krāsns, ierindojoties gluži vai otrā vietā aiz ledusskapja.
22.sep 2009
Tik zīmīgs nosaukums ir mākslinieces Lindas Daņiļevskas un Jura Jakšpētera pirmajai kopīgajai izstādei, kas līdz 3. oktobrim apskatāma galerijā "Istaba". "Mums mājās ir liels galds, pie kura viss notiek.
15.sep 2009
Ja kompotu gatavošana rudenī ir jūsu ģimenes tradīcija un jūsmājās visi tos labprāt ēd, tad jautājumi ir nevietā un pieliekamais noteikti jau papildinājies ar kādu jaunu burciņu partiju.
15.sep 2009
Pirms kāda laika ēst gatavošanu mājās uzskatīja teju vai par atavismu, bet šodien daudziem attieksme ir mainījusies.
8.sep 2009
Garneles ir mazi vēžveidīgie, kas sastopami praktiski visās pasaules jūrās. Tās atšķiras pēc izmēra – vienā kilogramā var būt 20 pašas lielākās garneles vai pat 100 pašas mazākās.
1.sep 2009
Mārrutku saknes un lapas parasti izmanto, konservējot dārzeņus, visbiežāk vasarā skābējot gurķus.
25.aug 2009
Lasīt brūklenes ir patīkami. Pēc tām nav jābrien purvā kā pēc dzērvenēm vai jālaužas cauri dzelkšņiem, kā lasot kazenes.
25.aug 2009
Lasīt brūklenes ir patīkami. Pēc tām nav jābrien purvā kā pēc dzērvenēm vai jālaužas cauri dzelkšņiem, kā lasot kazenes.
25.aug 2009
Lauka jeb cūku pupas, kas pazīstamas ļoti sen, izmanto kā dārzeņus un tāpat kā citas pupas – nogatavojušās un vēl pilnīgi nenogatavojušās.