Vēlaties zupai piemest tikko plūktu lauru lapu? Rudens drēgnumā palutināt sevi ar maigām biešu lapiņām vai tikko šķītiem lociņiem? Atliek vien ķerties pie darba, lai arī jūsu mājās sazaļotu garšaugu dārziņš.
Jaunajos Fiskars Takumi nažos nemainīgi augstā kvalitāte apvienota ar Japānas tradīcijām, iedvesmojoties no unikālā slīpā dizaina, kas raksturīgs šīs kultūras gatavošanas rīkiem.
Skābētus kāpostus šajā laikā prasmīgas saimnieces parasti jau ir sarūpējušas pašas, atliek vien izvēlēties, kādus ēdienus no tiem gatavot, – sautēt, izmantot tos salātos, bet varbūt ir kāre pēc pīrādziņiem ar kāpostiem.
"Pirms kādiem desmit gadiem apmeklēju "Dzīves skolas" nodarbības, kur tika sludināti veselīgas dzīves pamatprincipi. Ja atmiņa neviļ, uzsvars tika likts uz medu, vingrošanu un pirti. Šobrīd manā dzīvē vairs palicis tikai medus," vērtējoši saka foto ziņu aģentūras f64 fotogrāfs Kaspars Krafts.
Ko izvēlēties – krējumu vai tā dēvēto krējuma izstrādājumu? Ņemt to, kas lētāks, vai tomēr papētīt produkta sastāvu un pārdomāt varbūtējos plusus un mīnusus? Kad naudas kļuvis mazāk, pircēji produktus izvēlas rūpīgāk.
Tik zīmīgs nosaukums ir mākslinieces Lindas Daņiļevskas un Jura Jakšpētera pirmajai kopīgajai izstādei, kas līdz 3. oktobrim apskatāma galerijā "Istaba". "Mums mājās ir liels galds, pie kura viss notiek.
Ja kompotu gatavošana rudenī ir jūsu ģimenes tradīcija un jūsmājās visi tos labprāt ēd, tad jautājumi ir nevietā un pieliekamais noteikti jau papildinājies ar kādu jaunu burciņu partiju.
Garneles ir mazi vēžveidīgie, kas sastopami praktiski visās pasaules jūrās. Tās atšķiras pēc izmēra – vienā kilogramā var būt 20 pašas lielākās garneles vai pat 100 pašas mazākās.