Greipfrūtos ir C vitamīns, apmēram tikpat daudz cik apelsīnos – 50 mg 100 gramos. Sastāvā ir antioksidanti, arī C vitamīns savā ziņā ir antioksidants. Ņemot vērā specifisko rūgtumu, tas nav auglis, ko ikdienā plaši ēd, bet kādreiz to var izmantot, ja garšo. Var izspiest arī sulu.
Sulas ne tikai ir bagātas ar vitamīniem un tādām dažādām organismam nepieciešamām uzturvielām kā ogļhidrātiem un minerālvielām, bet, pateicoties to īpašībām, arī sniedz enerģiju un možumu.
Nīderlandes Veselības inspekcija Ķīnas uzņēmumā „Hainan healthy food company Ltd” ražotajos uztura bagātinātājos „Fruta Planta” un „La Jiao Shou Shen” konstatējusi sibutramīnu – spēcīgu ķīmisku vielu, kas ne tikai rada apetītes zudumu, bet, līdzīgi kā amfetamīns, ietekmē smadzeņu darbību, radot eiforisku enerģijas pieplūdumu, bezmiegu, paātrina sirdsdarbību un rada sirds ritma traucējumus.
Ja jums garšo kefīrs, paniņas, rūgušpiens un jogurts, jūs noteikti protat novērtēt arī rjaženku. Citu skābpiena produktu vidū tā izceļas ar ļoti maigu garšu un jauku krēmkrāsas toni, ko rjaženka ieguvusi tāpēc, ka ir gatavota no karsēta piena.
"Ēst gatavošana nav mana stihija, bet, tā kā man ir ģimene un trīs bērni, nevaru ignorēt šo dzīves pusi," atzīst māksliniece Anitra Bērziņa dienu pirms savu darbu izstādes atklāšanas galerijā GlobalArtRoom.com. Tās nosaukums "Kāpostu un atmiņu lauki" mudina domāt, ka ar šo dārzeni gleznotājai varētu būt arī kādas kulināras "attiecības".
Dažādi krāsaini, akurāti sagriezti un saldēti dārzeņi ir ātri pagatavojami, garšīgi un veselīgi gan zupā, gan sautējumā. Iegādājoties saldētu dārzeņu maisījumu, ekonomējam laiku, jo dārzeņi nav jāmazgā, jātīra un jāgriež.
Vajadzētu reiz saņemties un, veikalā izvēloties pārtikas produktus, atlicināt brīdi, lai izlasītu, kas rakstīts uz iesaiņojuma. Gadās, ka sākot lasīt šo informāciju, roka pati sniedzas, lai noliktu atpakaļ plauktā no skata tik kārdinošo fasēto kūpinājumu, desu vai paciņu ar našķiem.
"Kas raksturo labu pavāru? Pirmām kārtām ir jāmīl savs darbs, jātiecas pēc izaicinājumiem un atklāsmēm, kā arī jābūt ārkārtīgi pacietīgam, atbildīgam un uzņēmīgam," uzskaita viesnīcas Bergs restorāna šefpavārs Kaspars Jansons.
Gaļas konservu ražotnē, kuras produkciju var nopirkt pārtikas lielveikalos, skraida žurkas un ļoti smird – tādu ziņu janvāra vidū par kādu uzņēmumu saņēma Neatkarīgā.
Domu uzrakstīt par salakām "Mājā" rosināja "Neatkarīgajā" publicētā ziņa, ka zemledus makšķernieki no kaimiņvalsts piemēslo salaku ķeršanas vietas Ventspils pusē un gadās arī pa kautiņam starp vietējiem un atbraucējiem.
Vai domājat, ka apstākļos, kad daudziem nākas taupīt, zaļi domājošie un veselīgi dzīvojošie cilvēki gatavi atkāpties no saviem principiem? Biotēku darbinieki pārliecinājušies, ka tā nav.
Etiķis ir bijis pazīstams jau pašām senākajām civilizācijām. Mūsdienās tā izmantojums ir ļoti plašs un arī tā veidi ir ļoti dažādi – ābolu etiķis, vīnogu etiķis, balzametiķis, citronu etiķis, šampanieša etiķis, vīna etiķis un daudzi citi.
Izstrādājums, kas sastāv no neēdamas elastīgas pamatnes un dažādām piedevām, kas piešķir garšu un aromātu – tā košļājamā gumija raksturota uzziņu avotos.
"Es neesmu no tiem, kas gatavo katru dienu, bet no tiem, kas pamazām iepazīstas ar kulinārijas pasauli un izbauda to intriģējošo izjūtu, kāda rodas, ieraugot no daudzām un dažādām ēdiena sastāvdaļām tapušo galarezultātu," par savām attiecībām ar dzīves praktisko pusi stāsta uzņēmuma INRE scandinavian design direktore Indra Križus.
Vēlaties zupai piemest tikko plūktu lauru lapu? Rudens drēgnumā palutināt sevi ar maigām biešu lapiņām vai tikko šķītiem lociņiem? Atliek vien ķerties pie darba, lai arī jūsu mājās sazaļotu garšaugu dārziņš.
Jaunajos Fiskars Takumi nažos nemainīgi augstā kvalitāte apvienota ar Japānas tradīcijām, iedvesmojoties no unikālā slīpā dizaina, kas raksturīgs šīs kultūras gatavošanas rīkiem.