Diēta

9.sep 2018
Rudenī skolēni atsāk savas skolas gaitas, un vecāki steidz par tiem parūpēties, iegādājoties jaunus kancelejas piederumus, ērtu mugursomu un nodrošinot veselīgas brokastis. Taču nedrīkst aizmirst par vēl vienu svarīgu aspektu — bērnam ir nepieciešams arī regulāri padzerties.
9.sep 2018
Samtainie ķirbji un kabači, sulīgās plūmes un āboli, ņiprais ķiploks un kraukšķīgās dzērvenes ir tikai dažas no Latvijas dabas veltēm, kas rudenī palīdz cīnīties ar tumsu un vīrusiem un sagatavo organismu ziemai. Kurus gardumus noteikti iekļaut ēdienkartē un kādi vitamīni tajos mīt, atgādina “Euroaptiekas” farmaceite Ieva Zvagule.
3.sep 2018
Latvijā pircēju iecienītākā maize joprojām ir baltmaize, kamēr visvairāk sarūk saldskābmaizes patēriņš, pastāstīja "Fazer Bakery Baltic", kurā ir apvienotas "Fazer" maiznīcas Ogrē un Kauņā, rīkotājdirektora pienākumu izpildītājs Agris Ločmelis.
2.sep 2018
Klāt rudens un jauns skolas gads, bērni atgriežas no brīvlaika, un visi kopā sākam gatavoties gada tumšajiem mēnešiem. Labi zināmas, bet vasaras bezrūpībā mazliet piemirsušās atziņas, lai rudens iesnas mestu līkumu, mācībās labi veiktos un jauna diena sāktos moži un ar prieku, atgādina "Euroaptiekas" farmaceite Ieva Zvagule.
30.aug 2018
Diētas ārste un Rīgas Stradiņa universitates Sporta un uztura katedras lektore Lolita Neimane teic, ka uzturzinātnē tagad pastāv tik daudz dažādu viedokļu, kas ne vienmēr ir balstīti zinātniskos pierādījumos, un daudzi cilvēki tiek maldināti.
28.aug 2018
Tum­ši va­ka­ri, no­gu­rums, spē­ku iz­sī­kums, drūms ga­ra­stā­vok­lis, vis­a pa­sau­le rā­dās pe­lē­ki mel­na. Dzī­ves­prie­ka at­gū­ša­nai, no­gu­ru­ma pār­va­rē­ša­nai, iz­tuk­šo­to ener­ģi­jas re­zer­vju at­jau­no­ša­nai un uz­mun­dri­nā­ju­mam var pa­lī­dzēt da­bisks do­pings.
20.aug 2018
Vasaras izskaņa ir laiks, ko var izmantot to produktu iekļaušanai ēdienkartē, kuri citos gadalaikos nav pieejami. Lai gan ierasts, ka lielveikalos visu cauru gadu nopērkams it viss, un bieži vien tā arī ir, tomēr pieredze rāda, ka produktu kvalitāte atšķiras. Īsi sakot – tieši šobrīd jāizmanto īstais laiks, kad mieloties ar kukurūzu.
13.aug 2018
Šī vasara apliecina, ka dienvidu zemēs augošās un tik daudzās valstīs iecienītās melones uzvaras gājiens varētu turpināties ne tikai uz mūsu ēdamgaldiem, bet arī dārzos, kuros jau pa retam ir iemājojis šis saldais brīnums.
25.jūl 2018
Tie, kuri aktīvi sporto un rūpējas par savu fizisko formu, visticamāk, pievērš uzmanību arī savai ēdienkartei. Jo, kā zināms, sportiskās aktivitātes tikai tad dod rezultātu, ja tās iet rokrokā ar veselīgu uzturu. Šoreiz piedāvājam Top 10 produktus, kuri palīdzēs iegūt un saglabāt slaidu vidukli, ja īpašu uzmanību pievēršat tieši vēdera preses treniņiem.
20.jūl 2018
Latvijas bokseris Mairis Briedis atklāj, ka pirms katras cīņas nākas ievērot diētu, lai atbrīvotos no pāris kilogramiem ķermeņa svara, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
16.jūl 2018
Diēta pēc asinsgrupas ir visai savdabīga, taču pasaulē ļoti populāra, jo nav jāskaita kalorijas, vien jāizvēlas pareizie produkti. Jo, kā apgalvo ārsti, tieši nepareizs uzturs ir viens no daudzu saslimšanu iemesliem.
2.jūl 2018
Tie, kuri aktīvi sporto un rūpējas par savu fizisko formu, visticamāk, pievērš uzmanību arī savai ēdienkartei. Jo, kā zināms, sportiskās aktivitātes tikai tad dod rezultātu, ja tās iet rokrokā ar veselīgu uzturu. Šoreiz piedāvājam Top 10 produktus, kuri palīdzēs iegūt un saglabāt slaidu vidukli, ja īpašu uzmanību pievēršat tieši vēdera preses treniņiem.
19.mai 2018
Britu karaļnamā jau sestdien zvanīs kāzu zvani – Velsas princis Harijs (33) pie altāra vedīs savu izredzēto, amerikāņu aktrisi Meganu Mārklu (36). Tiklīdz kļuva zināms, ar kādu torti savā kāzu dienā mielosies jaunais pāris un viņu viesi, Neatkarīgās žurnāliste Ilze Šteinfelde apņēmās noskaidrot karaliskās kūkas recepti un to pagatavot saviem kolēģiem – lai mēs pirmie varētu izgaršot un novērtēt britu karaļnama kāzu našķi.
16.mai 2018
Tā šķiet tik mil­zī­ga ne­tais­nī­ba, kad, cen­šo­ties sa­gai­dīt pa­va­sa­ri la­bā for­mā, tu esi no­piet­ni pie­vēr­sies sva­ra zau­dē­ša­nai, bet re­zul­tāts nav tik labs, kā ce­rēts. Op­ti­mis­ti gan ie­sa­ka le­po­ties ar kat­ru no­mes­to ki­lo­gra­mu un prie­cā­ties par dzī­vi, un to­mēr ir skum­ji, ja lie­kie tau­ki, ne­rau­go­ties uz vi­sām ta­vām pū­lēm, at­va­dās gau­žām ne­gri­bī­gi. Ta­ču pa­ni­kā nav jā­krīt, kat­rai pro­blē­mai var at­rast ri­si­nā­ju­mu, ja vien esi ga­tavs pa­pū­lē­ties.
15.mai 2018
No kā vā­rīt die­niš­ķo rī­ta biez­put­ru – tas kat­ra pa­ša un gar­šas kār­pi­ņu zi­ņā: iz­vē­le ir ga­na pla­ša. Nez kā­pēc vēl aiz­vien rī­su, gri­ķu vai man­nas put­ru pie­ņemts ga­ta­vot pa­vi­sam plie­ka­ni, vien­kār­ši un pa­sniegt gal­dā ar kā­du mēr­ci, ie­vā­rī­ju­mu vai svies­tu. Jo ma­zāk ie­spē­ja­mo va­ri­āci­ju, jo ātr­āk šīs ve­se­lī­gās grau­du biez­put­ras kļūst ap­ni­cī­gas, ta­ču jeb­ku­ru put­ru var pa­ga­ta­vot gar­di un ne­pa­ras­ti, tur­klāt biez­put­ras ir brī­niš­ķīgs veids, kā la­bi, ve­se­lī­gi un eko­no­mis­ki pa­ēst.
30.apr 2018
Pat sau­dzī­gā for­mā pa­teik­ta, sva­ra zau­dē­ša­nas for­mu­la skan skar­bi: ēd ma­zāk, kus­ties vai­rāk. Vis­i ci­ti lī­dzek­ļi, ta­jā skai­tā da­žā­di pre­pa­rā­ti, ir ti­kai pa­lī­gi la­bā­kai šā uz­de­vu­ma veik­ša­nai. Katrs, kurš cī­nī­jies ar lie­ko sva­ru, zi­na, ka pie­nāk brī­ži, kad pār­ņem liels kār­di­nā­jums at­griez­ties pie ve­ca­jiem ne­ve­se­lī­ga­jiem pa­ra­du­miem, un tad pa­lī­dzī­ba ir ļo­ti no­de­rī­ga.
21.apr 2018
Tuvojoties grila sezonai, arvien vairāk meklējam jaunas grilēšanas tendences, jaunas garšas, produktus un veidus, kā marinēt un kādas garšvielas izvēlēties. Liela daļa ražotāju jau gatavo garšvielu maisījumus ar norādēm liellopa gaļai, cūkgaļai, vistas gaļai vai zivīm. Tiesa, mazāk ir garšvielu maisījumu, kuri piemēroti dārzeņiem un, piemēram, baltajām zivīm. Rimi Gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis sniedz nelielu ieskatu gaļas produktu tendenču, garšvielu un marinēšanas pasaulē.
20.apr 2018
Pavasaris ir īstais laiks, kad labprāt gribas kādu ēdienreizi aizstāt ar veselīgu, spirdzinošu, garšīgu un vitamīniem bagātu smūtiju. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā trīs gardu vitamīnu kokteiļu receptes, kas ir ne vien garšīgi, bet arī tik veselīgi, ka noteikti pelnījuši vietu pavasara ēdienkartē.
15.apr 2018
Lai arī veselīga dzīvesveida jomā ir vērojamas pozitīvas izmaiņas - arvien vairāk cilvēku interesējas par to, ko un kā darīt savas veselības un labsajūtas uzlabošanai -, kopējie rādītāji joprojām atklāj, ka Latvijas iedzīvotāji par maz kustas, ir mazaktīvi un piekopj neveselīgas ēšanas ieradumus. Kā palīdzēt sev pievērsties veselīgākam dzīvesveidam un mainīt esošo situāciju - par to BENU Aptiekas rīkotajā diskusijā sprieda savu jomu speciālisti un eksperti.
7.apr 2018
Klāt pa­va­sa­ris, laiks, kad ik­vie­nam no mums ro­das vēl­me uz­la­bot sa­vu ve­se­lī­bu – sākt jaun­u dzī­vi, būt for­mā. Mēdz teikt: mū­su ķer­me­nis ir mū­su in­stru­ments... kā spē­lē­si, tā ska­nēs! Pa­sau­lē ļo­ti iz­pla­tī­ta pa­rā­dī­ba ir no­lem­tī­bas sa­jū­ta, bet op­ti­misms, vēl­me at­tīs­tī­ties un mai­nī­ties diem­žēl pa­liek ot­ra­jā plā­nā. Pa­va­sa­ris ir lie­lisks laiks, lai šo vēl­mi at­mo­di­nā­tu. Pro­tams, ro­das jau­tā­ju­mi: ar ko un kā sākt, kā ie­tek­mēt ve­se­lī­bu, ie­gūt skais­tā­kas ķer­me­ņa ap­ri­ses un kā uz­la­bot dzī­ves kva­li­tā­ti.