Ārsts nāk klajā ar pārsteidzošu atziņu par diētām un sportu

© Reinis Hofmanis/F64

Nereti cilvēks, vēloties notievēt, ievēro stingru diētu un sporto katru dienu. Taču vācu zinātnieks un ārsts Mihaels Dešpegels pārsteidzis daudzus tievētājus, uzsverot, ka nevar sportot un ievērot diētu katru dienu, raksta "fakty.ua".

Ārsts izstrādājis savu tievēšanas sistēmu. Tā paredz, ka pirmās divas dienas cilvēks veic kardiotreniņus, nākamās divas dienas vieglus treniņus ar svariem.

Pie tam jāēd veselīgi.

Savukārt nākamās trīs dienas jāļauj organismam atpūsties no treniņiem, taču tas nenozīmē, ka var pārēsties neveselīgus gardumus. Ārsts paziņojis, ka dienās bez sporta ir jāēd biežāk, tikai mazākas porcijas.

Savu metodi viņš izmēģinājis uz 150 Vācijas iedzīvotājiem un jau pēc 12 nedēļām varēja piefiksēt pirmos pozitīvos rezultātus - sieviešu un vīriešu vidukļa apkārtmērs vidēji samazinājās par 5 centimetriem.

Veselība

Slimību un profilakses kontroles centram (SPKC) epidemioloģiskajā izmeklēšanā apzinot 45 personas, nav izdevies noskaidrot nesen konstatētā difterijas uzliesmojuma infekcijas avotu, liecina Veselības ministrijas sagatavotā paskaidrojuma vēstule Saeimas prezidijam.

Svarīgākais