Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Horoskopi

DIĒTAS. Izrēķini pats! Planētu aizbildniecība un ēdienkarte

© Pixabay

Individuālās diētas vai uztura režīma izveides jautājumos, protams, jāvēršas pie uztura speciālistiem. Taču ar numeroloģiskas sistēmas palīdzību iespējams izskaitļot, ar kādu planētu saistās jūsu dzimšanas dati un kādi produkti varētu derēt.

Šajā testā sasaistās numeroloģija un astroloģija. Saskaņā ar senām tradīcijām katrai planētai ir sava «daba», savas aizgādnības jomas, savs «temperaments», un, to ņemot vērā, testā tiek piedāvāta atbilstoša ēdienkarte. Jāpiebilst gan - ja kāds no ieteiktajiem produktiem neiet pie dūšas, tad nav spiesta lieta. Tests domāts iedvesmai un kā mudinājums pievērst uzmanību saviem ēšanas paradumiem.

PIEMĒRS

Jāsaskaita visi dzimšanas datu cipari.

23.05.1963. = 2 + 3 + 0 + 5 + 1 + 9 + 6 + 3 = 29 = 2 + 9 = 11 = 1 + 1 = 2

Iegūstam skaitli 2, kam testā atbilst Mēness

Savukārt 10 = 1 + 0 = 1

*

1

Saules* skaitlis. Tas simbolizē optimismu, dzīvesprieku, gaismu un siltumu. Ja «Saules cilvēkam» kaut kā no iepriekš minētā pietrūkst, tad dvēselē ieskanas pesimistiskas notis.

Der pamēģināt dzeltenos un oranžos dārzeņus. Piemēram, apelsīnus, mandarīnus, citronus, banānus, ābolus, melones, ķirbjus, burkānus u.c. Jā, un, protams, saulaināko no produktiem - medu.

2

Mēness skaitlis. Šīs grupas pārstāvji var pavērot savas attiecības ar bāli dzeltenīgajiem, bāli zaļganajiem un baltajiem augļiem, dārzeņiem, produktiem. Ēdienkartē iekļaujiet kāpostus, ābolus, gaišās vīnogas, kartupeļus, sieru, piena produktus.

3

Marsa skaitlis. Pamēģiniet, kā iet pie dūšas sārto nokrāsu ēdamlietas. Piemēram, bietes, tomāti, pipari, āboli, granāti, sārtās vīnogas, zemenes, avenes u.c. Marsa cilvēkiem ļoti pa prātam var būt arī asās, pikantās garšvielas.

4

Merkura skaitlis. Uzturā vēlams lietot pārtiku, kas uzlādē ar enerģiju. Labi derēs dažādu veidu maize, kas cepta no pilngraudu sēklām, graudaugu biezputras, dīgsti, rieksti, mandeles. No dārzeņiem piemērotākie būs burkāni, kāposti, pupas, zirņi, no meža veltēm - sēnes.

5

Jupitera skaitlis. Īpaši jāseko līdzi pareizam ēšanas režīmam un jāizvairās no uzkodiņām starp ēdienreizēm, kas nenāk par labu gremošanas sistēmai un svaram. Jupitera cilvēkiem jānoskaidro savas «attiecības» ar baklažāniem, bietēm, upenēm, ķiršiem, tumšajām vīnogām u.c. dabas veltēm, kas ir tumši sārtā vai violetā krāsā.

6

Veneras skaitlis. Pamēģiniet ēdamlietas, kas ir zilganajos toņos (kaut gan tādas sastopamas reti). Derēs mellenes, plūmes, gaļas ēdieniem var pievienot aromātiskās kadiķogas, no zivīm iezilganais tonis ir makrelēm. Mērenās devās var atļauties arī kādus našķīšus, saldumiņus un kakao.

7

Saturna skaitlis. Vajag izmēģināt ēdienus, kuru pagatavošanā izmantotas sēnes, kāposti, gurķi, avokado. No zaļumiem - spināti un selerijas, no augļiem - greipfrūti un ananasi. Možu garu uzturēt palīdzēs melnā tēja ar citronu vai zaļā ar pienu.

8

Urāna skaitlis. Šiem cilvēkiem vēlams pieturēties pie «viegla» ēšanas režīma. Rīsi, graudaugi un zivis būs īsti reizē. Našķoties ieteicams ar zemenēm, vīnogām, hurmu. Par labu nāks mūsu pašu zāļu tējas, kā arī ingvera karstais dzēriens.

9

Neptūna skaitlis. Cilvēkiem, kas atrodas jūru un citu ūdeņu pavēlnieka aizgādībā, ieteicams uzturā lietot jūras veltes: zivis, garneles, mīdijas, kaviāru u.c. Mundrumu uzturēt palīdzēs kafija un svaigi spiestas sulas.



* Saskaņā ar senām astroloģijas tradīcijām Sauli arī mēdz dēvēt par planētu.