Garda un veselīga vakariņu recepte - dārzeņi ar vistu

© pexels.com

Uztura speciālistes Olgas Ļubinas vakariņu recepte - dārzeņi ar vistu.

Nepieciešams:

  • 1 pastinaks;
  • 1 biete;
  • 1 saldais kartupelis;
  • 1 paprika;
  • 400 g mazo vistas fileju;
  • sāls, pipari, rozmarīns, sarkanā paprika pēc garšas;
  • sula no 1 citrona;
  • 2 ēd. k. olīveļļas.

Pagatavošana:

  1. Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādiem, sagatavo cepamtrauku.
  2. Nomazgā, nosusini dārzeņus, sagriez papriku, nomizo pastinaku, bieti un saldo kartupeli, sagriez tos kubiņos.
  3. Vistas fileju nomazgā, sagriez strēmelēs un liec virsū dārzeņiem.
  4. Pievieno olīveļļu, uzber sāli, piparus, rozmarīnu un sarkano papriku pēc garšas, samaisi un liec cepamtraukā. Cep cepeškrāsnī aptuveni 30-40 minūtes, pirms pasniegšanas uzpilini citrona sulu.

Virtuvē

Ikvienam ir gadījies – atver ledusskapi, bet tur esošās salātu lapas izskatās pavisam skumji. Kraukšķīgā svaiguma vietā tās ir kļuvušas mīkstas, savītušas un nešķiet piemērotas ēšanai. Tomēr nesteidzies tās izmest – ir kāds vienkāršs un pārbaudīts triks, kas ļauj atjaunot to sākotnējo kraukšķīgumu! Viss, kas Tev nepieciešams, ir bļoda ar aukstu ūdeni, ledus un citrona šķēlītes, iesaka “thekitchn”.

Svarīgākais