Ideja gardām, veģetārām vakariņām! Griķi ar tofu

© pexels.com

"Rimi" veselīgas ēšanas eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina iesaka gardu, veģetāru recepti!

Vajadzēs:

  • 200 g tofu;
  • 200 g griķu;
  • 2 burkāni;
  • 2 vidēja lieluma tomāti;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • Sāls, pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

Nomazgā, nosusini un nomizo burkānus, sarīvē. Sakapā ķiploka daiviņas un sagriez gabaliņos tomātus.

Uzkarsē pannu, lej tajā olīveļļu, apcep no sākuma ķiplokus, līdz tie zeltaini, tad pievieno tofu, apcep un liec klāt burkānus un tomātus. Sautē 7-10 minūtes.

Uzvāri griķus, kad tie ir gatavi, samaisi ar tofu un dārzeņiem un pacep vēl 3-5 minūtes.

Virtuvē

Virtuvē nereti radušies “atlikumi” – kartupeļu mizas, burkānu gali, kāpostu serdes – bieži vien bez domāšanas tiek izmesti atkritumos. Taču patiesībā tie var kļūt par pārsteidzoši vērtīgu resursu, ja izmantojam tos gudri – gan ēdiena gatavošanā, gan kompostēšanā. Ar idejām dalās “The Kitchn”.

Svarīgākais