"Mājas" receptes

14.aug 2012
Gatavojot dažādus ēdienus, nereti izmanto tradicionālo panēšanu – produktus pirms cepšanas vai vārīšanas apviļā miltos, sakultā olā vai rīvmaizē. Var arī to darīt oriģinālāk – apviļāt kokosa skaidiņās vai sasmalcinātos riekstos.
10.aug 2012
Ja diena iegadījusies karsta un nepavisam negribas domāt par sātīgu siltu ēdienu, īsti vietā ir glāze saldējuma kokteiļa – tas ir gan ēdiens, gan dzēriens, gan atspirdzinājums. Nedrīkstat ēst saldējumu, jo tajā ir pārāk daudz kaloriju vai arī baidāties no kakla sāpēm?
20.jūl 2012
Vasara ir piemērotākais laiks, kad ēdienreizēs varam bagātīgi izmantot visdažādākos dārzeņus. Un tad ir pavisam vienkārši katru dienu apēst vismaz 250 gramus šo veselīgo produktu, kā iesaka uztura speciālisti. Galvenais nosacījums – tiem jābūt svaigiem, sulīgiem un aromātiskiem.
12.jūl 2012
Kolrābjiem ir maiga un patīkama garša, krāsa ir gan zaļgana, gan sarkanīgi violeta.Tos uzskata par neparastiem kāpostiem.
6.jūl 2012
Grils ir ierīce ar raksturu. Atšķirībā no profesionāla pavāra, kurš spēj nodrošināt grilētajiem ēdieniem pastāvīgu kvalitāti, svētdienas grilētāju panākumi brīvā dabā ne vienmēr ir garantēti.
3.jūl 2012
Vasara ir piemērots laiks salātu gatavošanai. Prāts vairs nenesas uz sātīgiem un trekniem, no konservētiem vai vārītiem produktiem tapušiem salātiem, gribas kaut ko vieglu, krāsainu un smaržīgu, turklāt nav noskaņojuma stāvēt pie plīts.
25.jun 2012
Redīsus visbiežāk pierasts ēst uz sviestmaizes, salātos, izmantot arī aukstā zupā, tā tajos saglabājas vērtīgās vielas. Taču tos var pasniegt arī kā karsto uzkodu, vārīt un pat cept kā kartupeļus.
18.jun 2012
Baziliku ir grūti nepamanīt dārzā vai tirgū, jo tā spēcīgā, ne ar ko citu nesajaucamā smarža jūtama jau pa gabalu, patīk vai nepatīk.
12.jun 2012
Gaļa ir viens no produktiem, ko uzturā lieto bieži. Vislabākais variants to pagatavot dienā, kad tā ir nopirkta. Tomēr gaļu jāmāk pareizi sagatavot.
18.mai 2012
Ikrus uzskata par tradicionālu un pierastu delikatesi, kuru kvalitāte atkarīga no zvejas apstākļiem, pagatavošanas, glabāšanas un transportēšanas.
11.mai 2012
Vītinātu gaļu, ko sagriež plānās šķēlēs, gatavo no praktiski jebkuras gaļas – liellopa, aļņa, vistas, tītara, strausa un medījumu, arī strausa gaļas, pievienojot sāli un garšvielas. To var ērti ņemt līdzi ceļojumos un pārgājienos.
13.apr 2012
Pastilu uzskata par vienu no veselīgākajiem saldumiem, jo tajā ir maz tauku. Ja salīdzina ar zefīru, tad pastilā ir divas reizes mazāk cukura. Tai ir izteikta augļu garša un maigāka konsistence.
21.mar 2012
Melnās plūmes īpaši izceļas žāvēto augļu daudzveidībā, un ne jau tikai tāpēc, ka palīdz cilvēkiem risināt dažādas vēdera problēmas. Žāvētas plūmes garšo tiem, kuriem par saldu šķiet rozīnes, dateles, papaijas un citi augļi, jo labas kvalitātes plūmei piemīt arī neliels patīkams skābumiņš.
3.feb 2012
Ja mājās ir sakaltusi maize, tad to noteikti nevajag izmest. Neapēstās šķēlītes un garoziņas ar laiku sakrājas. Tās var izmantot, sacepot ar olu brokastīs, pagatavojot rupjmaizes kārtojumu, maizes zupu vai arī rīvmaizi.
9.jan 2012
Ja jūsu apņemšanās ir jaunajā gadā padarīt savus ēšanas paradumus kaut nedaudz veselīgākus, tad viens no plāna punktiem, ko var īstenot bez īpašām grūtībām, ir skābpiena produktu regulāra lietošana.
20.okt 2011
Kad latvietim vaicā viedokli par jēra gaļu, vērtējums ir pretrunīgs – no «ļoti garšo» līdz «nevaru ciest». Tiesa, pēdējā laikā daudzi ceļotāji un arī mājās palicēji smeļ ierosmi austrumu un dienvidu tautu virtuves tradīcijās, kur jēra gaļu izmanto daudz plašāk.
23.mai 2011
Atslodzes dienas var traktēt dažādi. Viens no variantiem – neēst neko, tikai dzert ūdeni vai zāļu tēju. Ja organisms jūtas labi, tad to var darīt.